У Рахові досі не демонтували радянського солдата (ФОТО)

14
14

Фото радянського пам'ятника в центрі гірського міста опублікували на сторінці "Декомунізація. Україна".

"Досі не демонтовано пам'ятник радянському солдату. Як він зміг досі там досі втриматися, загадка для нас. Надіслали звернення з вимогою демонтувати", — йдеться на сторінці ГО "Декомунізація. Україна".


Зазначимо, що хоч Закарпаття і є одним з лідерів за кількістю демонтованих радянської пам'ятників, проте на території області залишилось ще близько 80 радянських монументів.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

А
аоаоао

ага, і зробили так, ош то шо діди позаграницях заробляли, одобрали і кинули на два покоління народ назад - стартовати з нуля. Кіть не згнив у таборах. Тому єден плюс не перекриє гуглмінусів. Міг би стояти, кіби радянські солдати об'єднали Україну і вернулися туда, уткіть прийшли. Я би сам їм каждий динь вінок за 50 доларів носив.

Г
го

абсурд, лиш цим треба було заніматися ще з 91-го, людям треба було донести контекст, роз'ясняти чого ці латунні болванки не мають у нас стояти. Наша війна почалася не в 41-му, а в 1917, де в кінці кінців УНР і ЗУНР утопили в крові, а перемога над нацизмом, то перемога всього людства, але радянський солдат трощив все вільне українське так само, як нацисти. Не бачу сенсу оправдовувати радянську пропаганду тим, що в складі червоної армії були наші люди, їх використовували і нікого нічого не питали, на їхніх жертвах робили пропаганду. Замість цих болванок має стояти пам'ятник українському солдатові, образ якого об'єднає всіх, воїнів війни за незалежність 1917-1922, мучеників міжвоєнного періоду і другої світової, та сучасної війни з росією 2014- .

Б
Бачі

Пропаганда так не працює. Зараз війна з росейською федерацією, а у нас росія асоціюється з радянським союзом, тому і пам’ятники зносять і це треба робити- місто таким речам у музеї, якщо вони становлять якусь історичну цінність. Кожен день по пару чоловік із Закарпаття помирає на війні з окупантом, а ви уявіть собі що ті люди, можливо ставши інвалідом чи просто переживши жах війни приходять додому і бачать монумент велічія росеї у себе напроти будинку? Це хіба не абсурд ?

С
Сюгай

Чомусь ми легко відаєме свої символи ворогу. Хіба винні радянські солдати, що теперішня росія присвоює собі всі заслуги?

A
a/o

Дивно, що деякі люди проти цієї статуї. Адже саме завдяки цим радянським воїнам у 1946 році Підкарапатська Русь була приєднана до Радянського Союзу, а точніше до Радянської України.

Ц
Цікаво

Почути відповідь на це чиновників рахівщини.

Р
рах

Сховався за дерево)))))

Т
Тройник

Підераси .

В
ввввевешникови

якраз тот і визволяв памнятник, шо там стойить. Чи до кочоні не доходить, ош то символ окупації Закарпаття і України вмцілому? Перенести го туда, де ко захоче, піде го обзирати. А пак перейде час, і коли такі памнятники не будуть ся асоційовати з мацкальньов, мош буде вернути із великов табличков - "памнятник солдатови, што лупив нацизм". А рядом буде памнятник з табличков "памнятник солдатови, што лупив рашизм". І там і там будуть косиці і вінки од вдячних чилядників. А типирь туда мацкальня буде носити колораду, што і близько не є символом перемоги над нацизмом, бо ту колораду мали Власовці - мацкалі-пособники Гітлера. А їх там боло аж мільйон. Садистський сусід....

Г
го

так най тоті го ідут і демонтуют, людям є шо робити

K
Kor

Ко не шанує свою історію тот умре скоро

М
мукачівець

но,а я думаю,чого так всьо погано..а то солдат є..гітлера туда поставте,скоти без роду і племені

V
vvv

А хіба радянський солдат - це російський солдат? З великою вірогідністю він міг бути українцем. І визволяв він свою Батьківщину від фашистів, які були аналогом теперішніх рашистів. Чому їм така "повага"?????

Т
Тарас

І правильно . Демонтувати вам мозги треба

Читайте також