У школах Свалявщини Держгірпромнагляд виявив понад 260 порушень

1
0

з охорони праці

Понад 260 порушень чинного законодавства з охорони праці виявило у школах Свалявського району під час комплексної перевірки Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області,- повідомила Віра Туряниця, керівник прес-служби Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області.



«Під час перевірки комісією виявлено 261 порушення нормативних та законодавчих актів з охорони праці, - прокоментувала результати роботи в.о. начальника Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Тетяна Маргітич. - Видано 12 обов’язкових до виконання приписів. Призупинено 10 одиниць технологічного обладнання. Притягнуто до адміністративної відповідальності 8 керівників».



Хоча за три квартали поточного року в порівнянні до аналогічного періоду 2007-го року в соціально-культурній сфері показник травмувань на робочих місцях й знизився на 4 випадки, за словами Тетяни Маргітич, порушення чинного законодавства з охорони праці не можуть проходити повз увагу працеохоронців, адже нерідко обертаються ризиками, що загрожують здоров’ю та життю освітян.



Серед характерних порушень: відсутність у школах з кількісним складом працюючих понад 50 осіб передбачених законодавством служб з охорони праці, а в районному відділі освіти – спеціаліста з охорони праці; Положення про службу охорони праці, тематичного плану та програми з питань охорони праці для навчання працівників, інструкцій з охорони праці для окремих професій.


 



Протягом 2008-го року у регіоні при виконанні службових обов’язків травмувалося двоє працівників освіти. У загальноосвітніх школах Свалявського району, де наразі працюють 418 осіб, нещасний випадок з вчителем фізкультури загальноосвітньої школи с. Керецьки Михайлом Сакалем, стався 16 січня поточного року.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також