У Словаччині шоковані побиттям поліцією журналістки на угорсько-сербському кордоні (ФОТО)

8
7

В Угорщині набув чинності закон, який передбачає кримінальну відповідальність за допомогу біженцям. Його жертвами вже стали й журналісти.

Криваві зіткнення на угорському кордоні з Сербією між поліцією і біженцями зачепили й журналістів. Угорські поліцейські побили і заарештували деяких з них, в тому числі редактора словацького видання "Denník N".

"Все це сталося, коли ми з групою журналістів спостерігали, як маса біженців намагається потрапити на угорській бік через паркан. Я намагалася допомогти одній родині підвестися, коли до мене підскочив поліцейський, вдарив кийком, щільно зв'язав руки пластиком і кинув мене на землю", – описує свій арешт репортерка Тімеа Бек.

Вона стверджує, що поліцейські брутально ображали її, а потім перетягнули на угорській бік кордону. Потім журналістку разом з біженцями допитували протягом кількох годин.

Серед затриманих журналістів був також поляк, в якого була кривава рана на голові (на фото). Потім його доправили до лікарні, де він мав заплатити за допомогу.

Словацьку журналістку після допиту перевезли в місто Сегед, де вона була провела за гратами до ранку.

"Фізичний напад на словацьку журналістку під час її роботи є неприйнятним", – заявив спікер міністерства закордонних справ Словаччини Петер Стано. Словаччина вимагала пояснень з боку посла Угорщини в Словаччині.

За словами представника угорського уряду Золтана Ковача, дії поліції проти сотень мігрантів, які намагалися прорватися через кордони на територію Угорщини і вгамовувалися кийками, сльозогінним газом і водометами є "адекватною реакцією на атаку озброєних мігрантів, які перейшли дозволений кордон".

У свою чергу, угорські поліцейські рішуче заперечили, що вони побили представників ЗМІ. Також спростували інформацію про те, що під час подій на кордоні з Сербією 16 вересня мало місце затримання журналіста. Це випливає з заяви наданої Головним поліцейським управлінням Угорщини (ORFK).

У ORFK повідомили натомість, що поліцією було затримано громадян Австралії, Словаччини та Польщі за підозрою у "незаконного перетині кордону".

Також у заяві підкреслено, що угорська поліція кілька разів офіційно попередила громадян різними мовами, у тому числі працівників ЗМІ, аби вони не заважали роботі поліції і діяли згідно їхніх інструкцій.

"Поліція нікого не била, та діяла відповідно до правових норм, які дозволяють у разі необхідності застосовувати примусові заходи щодо членів агресивної групи", – заявили у поліції Угорщини.

"Я хотіла би подякувати всім, хто висловив мені свою підтримку та іншим журналістам, як і біженцям, яких спіткала та ж доля. На прикордонній території вчора проти мене поводилися брутально, за що ніхто не буде покараний. Нічого. Спасибі за Ваші добрі слова і повідомлення, навколо мене є чудові люди. Проти нас вже зняли звинувачення, завдяки ЗМІ та дипломатичним установам. Будь ласка, подумайте також, що разом з нами були так само затримані біженці. Ми бачили їх у поліції - слабкі люди, старші бабусі, тендітні жінки, дітки. Проти них звинувачення не скасують, ні. Нині я вже маю гарячий суп у друзів в Сегеді і вже усвідомлюю, що сталося. Я не жертва. У мене є права. Жертви в іншому місці", – написала у соцмережі Тімеа Бек.

Mukachevo.net

Коментарі

П
Петро

Мадярам тепер не солодко, лізуть з усіх боків, а тут якась пепічка допомагає мігрантам пролізти... Це тіпа "вори" лізуть до сосіда, а ми їм помагаємо залізти і потім плачимо що нас сусід побив:)) Розумієте ці "чурки" втікають із за бойових дій, але втікають не тільки відтам де ведуться бойові дії але й з інших "регіонів". Якщо зрівняти з нами то виходило би що люди втікали не тільки з Донбаса або з Луганщини але й з Дніпропетровська та Києва. А тепер само цікаво: в інтернеті є куча відео "таких" біженців половина з них має образно говоря 6 iphone, та рахунки у банках де гроші від 10 до 300 штук євриків... Із цих всіх біженців лиш половина немає де дітися, а остальні тупо хочу у Європу.

Г
Гараж

ПІДТРИМУЮ ЖУРНАЛІСТКУ - МАЛО ЇЇ ПОБИЛИ. НЕХАЙ ПРОДАДУТЬ ДО ГАРЕМА. Є ЖЕ ДУРИ НА СВІТІ

К
Ковдош

Но и кого йсе бавить така ситуацiя, треба лiквiдувати причини цьої ситуацiї, а не рiшати наслiдки за рахунок своїх громадян.

Е
Ескімос

Шо чурки шо хохли єдна х*йня. І тоті і тоті думавуть ош там на деревах євро росте

R
ri0

це зйомка від чого втікають "чурки" https://www.youtube.com/watch?v=0guGVqvDmg8 у нас чи не те саме на сході? мИКОЛО, не суди і не будеш судимим, бо колись про тебе скажуть "нехуй чуркам допомагати". Помолися за нас, за них і йди спати.

ДМ
До Миколи

Такі як ти будуть перві п#зжені, ти відімо самий чистокровний, да? Із-за таких як ти начався (і начинаєся нацизм). Як начнуться масові безпорядки, то первий будеш ся прятати, гнидо недороблена, діванний герой хреновий.

*
***

Эти чурки теперь требуют 2000евро/месяц! Странно, работу не требуют...

Читайте також