У Тячеві пройшло "Олімпійське лелеченя"

9
0

Знання історії і розвитку олімпійського руху, його ідеалів і цінностей, формування в учнів навичок та культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом має велике виховне і освітнє значення. Саме тому, Національний олімпійський комітет України ініціював проведення Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва "Олімпійське лелеченя".

 

15 грудня у спортзалі Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім.Василя Гренджі-Донського відбувся ІІ етап спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя». Участь в районному заході взяли 27 команд. Вміння та навички учасників оцінювала суддівська колегія: Ф.Ф.Кость, С.А.Талапко, вчителі фізичної культури Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім.В.Гренджі-Донського, Н.М.Носа (Калинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).
 
На заході також була присутня методист райметодкабінету управління освіти, молоді та спорту Г.Ю.Кельнер, яка розповіла про його ціль і мету:
 
– Спортивно-масовий захід проводиться протягом кожного року і спрямований на реалізацію одного із важливих напрямків – надихнути молодих людей долучитись до спорту, сприйняти його філософію та жити за олімпійськими цінностями.  Основна мета – пропаганда здорового способу життя, виховання учнів на гума­ністичних цінностях олімпійського руху  – дружби, взаємоповаги, солідарності, залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом.   
 
„Олімпійське лелеченя” – комплексний захід, а його програма  складається з презентації команди та спортив­них (комплексні естафети) і культуро – освітніх завдань.
 
Загалом, спортивно-масовий захід серед дітей проводиться у чотири етапи: I (загальношкільний) етап; II (районний) етап; III (обласний) етап; IV (Всеукраїнський (фінал) етап. У II, III та IV етапах заходу беруть участь збірні команди навчального закладу, у складі з учнів 5-6 класів у кількості 13 осіб і представник навчального закладу. А програма заходу на всіх етапах включає три складові: спортивну, освітню та культу­рну частини. Зокрема, презентацію команди (назва, емблема, девіз); комбіновану естафету; рухливу гру; вікторину.
 
Учасники ІІ етапу розпочали змагання із презентації власної команди, під час якої демонстрували і ви­готовлену емблему, і девіз, і розповідали про місце олімпійського руху в діяльності їх навчального закладу.
 
Далі команди навчальних закладів змагались в комбінованій естафеті, яка включала в себе елементи різних видів спорту: біг з підкиданням м'ячика ракеткою для тенісу; стрибки з м'ячем, затиснутим між колінами; ведення футбольного м'яча з обвідкою стійок; біг з розкладанням предметів; ведення малого м'яча гімнастичною палицею тощо.
 
Відтак, переможці естафети взяли участь у культурно-освітній програмі, яка включала вікторину «Зна­вець олімпійського спорту». Учні відповідали на запитання, які стосувались олімпійської тематики. До при­кладу, в якому році відбулися перші Олімпійські ігри? Де і коли вони зародилися?.. Вікторина спрямована на збагачення знань учнів стосовно олімпійських видів спорту, історії Олімпійських ігор, видатних спортсменів.
 
Учасники змагань активно працювали як розумово, так і фізично. У кінцевому результаті I –ше місце отримала команда Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського (вчитель Ф.Ф.Кость). II- ге місце – виборола команда Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель Н.М.Носа). ІІІ місце посіла команда Грушівської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель В.Ю Продан та М.М.Пилип).
 
Переможців нагороджено грамотами управління освіти, молоді та спорту Тячівської РДА. Окрема подяка директору Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім.В.Гренджу-Донського Василю Михайловичу Кулі за допомогу в організації та проведенні спортивно-масового заходу.
 
Третій – обласний етап заходу заплановано на 17 березня 2012 року, який проходитиме в Ужгороді.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також