У Тячеві знову запрацював кінотеатр

12
0

який бездіяв впродовж останніх десяти років

У Тячеві відбулося урочисте відкриття оновленого міського кінотеатру, який бездіяв впродовж останніх десяти років. За традицією пострадянського періоду його приміщення було переоснащено на кафе та більярдний зал, тож замість культурного відпочинку відвідувачі мали змогу хіба що пристрасно призвичаюватися до азартних ігор.



Нині ще живе покоління, яке ходило в кіно цілими родинами, компаніями, колективами. Тоді існувала розгалужена мережа кінообслуго-вування населення, що охоплювала населені пункти всіх рівнів - від великих міст до сіл. Звісно, на той час не було в кожному домі аудіо, відео-та комп`ютерної техніки, яка створила широкому екрану серйозну альтернативу, тож задоволенням культурних, естетичних, духовних потреб людей займалося суто кіно.



Надалі криза в економіці зменшила виробництво кінострічок, екрани заполонила низькопробна зарубіжна продукція. Саму ж галузь було остаточно «добито» підпорядкуванням її Міністерству культури і передачею майна в комунальну власність різних рівнів. Відтоді вся турбота щодо забезпечення належного функціонування кіновидовищних закладів впала на місцеву владу. Певна річ, що замість того, аби ламати собі голову, яку тримувати неприбуткову сферу, влада поспішила її позбутися.



Таким чином саму інфраструктурубуло «розбазарено», а наявні приміщення роздано спритним ділкам, які перетворили їх на пивнички, кафе та бари.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також