У Внутрішніх військах спростували інформацію про військовослужбовців, які грали у комп’ютерні ігри

13
4

Про спростування неправдивої інформації відносно гри у комп’ютерні ігри військовослужбовцями внутрішніх військ під час несення служби з охорони громадського порядку в м.Ужгород.

У понеділок, 4 березня 2013року, о 12:35 на сайті mukachevo.net була розміщена інформація про те що 3 березня близько 12.00 в Ужгороді військовослужбовці внутрішніх військ під час несення служби з охорони громадського порядку  грали у комп'ютерні ігри замість виконання обов’язків служби. Ця інформація є не правдивою та не відповідає дійсності.

Третього березня 2013 року близько 12.00 в комп’ютерному  клуб «А-Клуб» на вул. Корзо у м. Ужгород дійсно знаходились військовослужбовці строкової служби Ужгородського батальйону внутрішніх військ, які у цей день були у звільненні та  не виконували службових обов’язків.

Довідково:

Ст. 217 статуту Внутрішньої служби ЗС України: « Військовослужбовці строкової служби, які не мають дисциплінарного стягнення у вигляді позбавлення права на чергове звільнення, користуються правом на звільнення з розташування військової частини. При цьому звільнення військовослужбовців здійснюється в такій черговості, щоб це не призводило до зниження рівня бойової готовності військової частини та якості бойового чергування.

Військовослужбовці строкової служби звільняються з розташування військової частини командиром роти у визначені командиром військової частини дні й години та у встановленому ним порядку. Одночасно з підрозділу може бути звільнено не більш як 30 відсотків особового складу. Військовослужбовці рядового складу першого року служби одержують право на звільнення з розташування військової частини після прийняття ними Військової присяги. У суботу та передсвяткові дні тривалість звільнення не може бути більшою за добу, а в неділю і свята - до початку вечірньої перевірки. За дозволом командира батальйону командир роти може дати військовослужбовцю дозвіл на звільнення через поважну причину і в інші дні тижня після навчальних занять до відбою або до ранку наступного дня (але не пізніше ніж за 2 години до початку занять).»

В 11.00 з розташування 4 стрілецького батальйону пішли в звільнення 4 військовослужбовця строкової служби 8 стрілецької роти. Вийшовши в місто вони попрямували  в комп’ютерний  клуб "А-Клуб" на вул. Корзо.  Близько 12.00 в комп’ютерний  клуб "А-Клуб" на вул. Корзо  увійшов громадянин Володимир Феськов Роздивившись зал він помітив військовослужбовців внутрішніх військ.

Dійськовослужбовці в цей  час грали в мережеві ігри один проти одного. Володимир Феськов сфотографував даних військовослужбовців та вийшов з залу  комп’ютерного  клубу  після чого зателефонував на номер гарячої лінії міліції "102" і повідомив те, що військовослужбовці внутрішніх військ грали у комп'ютерні ігри замість виконання обов’язків служби.

В 13.30 до залу прибув наряд патрульно-постової служби міліції  та повідомив що на даних військовослужбовців  надійшла скарга. Військовослужбовці пояснили що вони солдати  строкової служби і знаходяться в звільнені. Через 30 хвилин до клубу прибули два офіцера з міського відділу: майор Суховий Д.В. старший слідчий міського відділу та заступник начальника штабу - начальник чергової служби підполковник Сарана В.Л., вони попросили показати особисті документи та записки про звільнення.

Впевнившись що дані військовослужбовці є солдатами строкової служби та знаходяться в звільнені і не мають ніякого відношення   до виконання обов’язків з охорони громадського порядку, міліціонери вибачились  та пішли з клубу.

Коментарі

П
Петро

Для "Просто так". Солдат строкової служби цивільну форму одягу здає "на зберігання" після прибуття до військової частини. У звільнення, як і на навчання, на заняття та інші заходи - військова. Бачу переймаються обороноздатністю та охороною громадського порядку одні "дємбєля"...

ПТ
Просто так

Слухайте, якщо були у звільненні, то якого хрена, питається, форму не зняли, а поперли в ній у клуб. Да, хай молодь подивиться на бравих вояк і приклад бере. Не задовбало вже виправдовувати всяку лажу, бо "усі ми люди". Тьху..

ММ
Мукачівські міліціонери

Ну і після цього в порядному товаристві зі сторони мукачевоюнет мало б хоча прозвучати вибачення про розміщення не перевіреної інформації Про феську язикату я мовч про таких говорять не всіх війна забрала

П
Петро

Не втримався. Прокоментую. "Вчора 3 березня близько 12.00 в коп'ютерному клубі "А-Клуб" на вул. Корзо зустрів чотирьох військовослужбовців внутрішніх військ, що перебували в пішому патрулі патрульної служби. Хлопці в робочий час грали в мережеві ігри один проти одного." По-перше, одночасно БУТИ В ПІШОМУ ПАТРУЛІ та ГРАТИ В КОМП'ЮТЕРНІ ІГРИ В КЛУБІ ФІЗИЧНО НЕМОЖЛИВО! (це написав громадський діяч-ПРАВОЗАХИСНИК). По-друге: юридично освічена людина перед повідомленням про правопорушення спочатку запитає прізвище і посаду на іншому кінці дроту, а потім лише відрекомендується. (Звідси і питання: ПРАВОЗАХИСНИК? ДАВАЙ, ДА СВІДАНЬЯ!). По-третє: мабуть, Володя не служив строкову службу, або не відпускали у звільнення, якщо не второпав, що на календарі було 3 березня 2013 року, неділя. Загалом, згоден з більшістю коментарів основної статті, а особливо з Др. Мальтус: "Починаєш думати: страшні то люди, громадські активісти, не дай боже втілення такого громадського суспільства".

Читайте також