У виборчій кампанії використовують технології, які діють на підсвідомість

13
0

каже Маріанна Колодій, соціолог, директор обласного центру ґендерної освіти при УжНУ

«Цьогорічна виборча кампанія позначена масштабним використанням технологій, спрямованих на підсвідомість, а не на свідомий вибір громадянами. Як наслідок, люди не можуть вимагати певного результату від обранця, оскільки обираючи не ставили перед ним конкретних завдань», – заявила на спільній прес-конференції експертів-соціологів в Ужгороді Маріанна Колодій, соціолог, директор Закарпатського обласного центру ґендерної освіти при УжНУ.

Одна з найбільших небезпек цих виборів, за словами Маріанни Колодій, що штаби політичних партій готують не політичних лідерів, а політичних акторів, які не мають за собою жодного ідеологічного підґрунтя.

«Кандидати, з яких будемо обирати, позиціонують себе не дуже вдало. Головною фішкою цих виборів є питання голосувати за чоловіка чи жінку, за сильну руку чи демократію тощо», – переконаний кандидат філософських наук Олександр Пєлін. Виборці сприймають голосування через призму власних потреб, каже експерт. Про це свідчить зокрема і питання мешканки Закарпаття, яка поцікавилася думкою науковця,-- «за кого слід голосувати, щоб мій чоловік мав змогу продовжувати працювати у Москві». «Жоден із кандидатів гарантувати цього не може, — каже Олександр Пєлін. — Тому треба адекватно сприймати вибори президента».

Якщо говорити про симпатії закарпатців у цьогорічній виборчій кампанії, то за словами Маріанни Колодій, вибір краян не обов’язково буде зумовлений географічним розташуванням (тобто підтримкою прозахідного кандидата). «Закарпаття належить до біментальної зони, які і Дніпропетровщина та Буковина. Якщо Схід та Захід України голосує відповідно до своїх уподобань, то наша область такого підходу не притримується».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також