У Закарпатській ОДА підбили підсумки 2010 року

17
0

У середу, 16 лютого, під головуванням керівника краю Олександра Ледиди відбулось розширене засідання колегії обласної державної адміністрації. У засіданні також взяли участь голова обласної ради Іван Балога, перший заступник голови обласної адміністрації Іван Бушко, заступники Володимир Гоблик, Іван Качур, начальники обласних управлінь, голови районних адміністрацій.

За підсумками 2010 року індекс виробництва промислової продукції області у порівнянні з відповідним періодом 2009-го збільшився на 42,6%. Індекс промисловості перевищує середній по Україні, який склав за попередній рік 111%. Упродовж року Закарпаття було серед регіонів-лідерів за темпами промислового виробництва. Також серед здобутків: 4 загальноукраїнське місце за рівнем оплати за спожиту електроенергію, 5 – за темпами введення в експлуатацію житла, 6 –  за темпами зменшення збитків підприємств. Оборот роздрібної торгівлі склав майже 11 млрд. грн. Зросли у 2010-му надходження як до державного, так і до місцевих бюджетів –  на 31,6% та 9,5% відповідно, і склали 1473,4 та 1140,8 млн. грн.

Поряд з позитивними тенденціями в економіці області є й окремі негативні. Зокрема, загальне виробництво продукції сільського господарства за підсумками 2010 року зменшилося, порівняно з 2009 роком, на 3,8%, у т.ч. у рослинництві – на 7,5%, у тваринництві - на 0,2%. Не вдалося скоротити і податковий борг –  станом на 1 січня 2011 року становив 109,8 млн. грн. і зріс порівняно з початком 2010 року на 5,2%.

Відмітили позитивні зрушення у роботі Чопського міськвиконкому, Берегівської, Мукачівської, Ужгородської та Свалявської райдержадміністрацій, про що свідчать показники комплексної оцінки соціально-економічного розвитку районів і міст області за 2010 рік. Працювати ефективніше, аби скоротити відставання, доведеться Міжгірськїй, Воловецькій РДА, Ужгородському, Мукачівському, Хустському міськвиконкомам.

Місцевим органам влади доручено активізувати роботу щодо залучення інвестицій в економіку шляхом розроблення та впровадження нових інвестиційних проектів. Також райони мають подати до обласної адміністрації програми підтримки малого підприємництва на 2011-2012 роки;  запровадити жорсткий режим економії отриманих обігових коштів, спрямовуючи їх, насамперед, на виплату зарплати та оплату спожитих енергоносіїв.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також