У закарпатського кранівника виявили смертельну дозу алкоголю

30
1

Завершила роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку на виробництві з тяжким наслідком, що стався 19 жовтня ц.р. з машиністом баштового крану ужгородського ТОВ «Проектно-будівельний комплекс».

…Нещастя сталося на баштовому крані, змонтованому на будівельному майданчику 36-квартирного житлового будинку, який працівники ТОВ «Проектно-будівельний комплекс» зводили на вул. Волошина у с. Минай Ужгородського району. Того дня кранівник Сергій Л., 1964 р.н., виконуючи завдання виконроба, подавав будівельникам  на третій поверх цеглу та розчин. О 16. 45 кранівник,  спускаючись вниз, не втримався на драбині і впав з поворотної платформи на ходову раму крана... Муляри побачили постраждалого, коли він уже  без свідомості лежав біля стіни новобудови. Чоловіка «швидкою» відразу доставили у міську лікарню, де медики діагностували у нього «закритий уламковий перелом дистального               мета епіфізу  лівої променевої кістки та шиловидного ліктьової кістки із зміщенням». Дана травма відноситься до категорії «важких». Під час судово-токсилогічного дослідження крові Петра Л., згідно з довідкою обласного наркологічного диспансеру, було виявлено етиловий спирт у концентрації 3,61 проміле. Нагадаємо,  що сильний ступінь сп’яніння, згідно із загальноприйнятою класифікацією, настає вже після дози в 2,5 проміле, що приблизно дорівнює пляшці випитої горілки. А кількість проміле у конкретному випадку значить, що людина повністю втратила  контроль над своїми діями і могла не тільки втратити свідомість, а й померти. Ось у такому стані і «працював» кранівник, піддаючи реальній загрозі життя оточуючих, коли навіть один непевний рух міг призвести до обрушення  багатотонного механізму на будівельний майданчик…

Проте, як це не звучатиме парадоксально для широкої громадськості, члени комісії, відповідно до підпункту 2  пункту 15 «Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», одноголосно   визнали даний нещасний випадок таким, що пов’язаний з виробництвом. Адже серед причин нещастя, за інформацією голови комісії, головного державного інспектора з охорони праці державної інспекції нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області  Василя ВАСИЛИНЧУКА,  було не лише грубе порушення трудової і виробничої дисципліни потерпілим. Члени комісії встановили також численні  факти невиконання посадових обов’язків як виконробом,  так  і   директором виробництва, що і призвело, врешті-решт, до  нещасного випадку із тяжким наслідком.

Комісією також розроблено цілий ряд заходів, виконання яких унеможливить виникнення подібних НП у майбутньому.

Коментарі

:)
: ))

Того дня кранівник Сергій Л., 1964 р.н., Під час судово-токсилогічного дослідження крові Петра Л., А чому б не перевірити кров Сергія, котрий впав, а не невідомо якого Петра? То сценарій "як зробити постраждалого - винного?"

Читайте також