У закарпатського "Вісника Берегівщини" новий редактор

13
0

Щоправда,наразі з приставкою т. в. о.

Черговий (завтрашній) номер районної газети “Вісник Берегівщини” до друку та у світ підпише новий тимчасово виконуючий обов’язки головного редактора 52-річний Володимир Маркітан. Таке розпорядження з приводу цієї кадрової рокіровки днями підписав голова райдержадміністрації Ігор Свищо.

Попередній головредактор Ласлов Зубанич написав заяву на звільнення, але, найімовірніше, газету не полишить. Слід сказати, що він напрочуд талановитий і працьовитий – викладає у виші, пише книги й статті, а ще активно громадською роботою займається та в історії знається. Редакційний колектив ця чудова, прекрасна людина очолювала тринадцять років, тобто “головним” він став у 27 літ.

Між іншим, В. Маркітан, який родом з Івано-Франківська, є фаховим газетярем, закінчив факультет журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка у середині 80-х років, працював кореспондентом-організатором районного радіомовлення, заступником редактора “Вісника...”

Що стосується хобі, то найбільше полюбляє рибалку та полювання. Мисливська тема для нього – чи не наймиліша. Пан Володя – батько чотирьох дітей, має чарівну дружину Марину... Відзначимо також, що найдовше районну газету – 35 років – редагував Ю. А. Чанаді, якому нещодавно “стукнуло” вісімдесят. “До Зубанича” редакторами працювали Карло Товт, Магда Фюзеші, Лоці Біров. Отже, В. Маркітан – п’ятий головний “літописець” у новинці, яка за радянських часів мала майже 18-тисячний тираж (нині якраз стільки читачів на друге півріччя записали до свого активу офіційні “Новини Закарпаття”). Яким курсом поведе районне видання новий т. в. о. головного редактора – покаже час. Будемо чекати й ...читати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також