У закарпатських закладах відпочинку дітей виявлено понад 300 порушень

7
0

З метою створення безпечних умов відпочинку школярів та роботи обслуговуючого персоналу Управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області перевірено 23 дитячих заклади оздоровлення у Мукачівському, Іршавському, Хустському, Берегівського, Свалявському, Між гірському, Тячівському та Рахівському районах.

Виявлено понад 300 порушень вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці. Призупинено роботу 10 одиниць обладнання.

Накладено 19 адміністративних стягнень на посадових осіб та перших керівників. Серед порушень, що зустрічаються найчастіше, недостатня підготовка фахівців в царині безпеки: посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з охорони праці, працівники, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці, особи, відповідальні за електрогосподарство, не пройшли чергову перевірку знань ПБЕЕС, ПТЕЕС.

Особливі претензії до стану електрогосподарства закладів оздоровлення та відпочинку школярів. Зокрема, в ОДТС «Човен», що с. Березники Свалявського району, немає наказу про призначення особи відповідальної за безпечну експлуатацію обладнання, на електроплитах відсутнє додаткове захисне заземлення конфорок; в КП «ДОТ «Зачарована долина», що в с. Осій на Іршавщині, відсутні протоколи замірів опору ізоляції проводів та кабелів, опору контурів заземлення, петлі «фаза-нуль»; а в ОЗ «Колосок» с. Ракош Хустського району електротехнічний персонал не забезпечено комплектом захисних засобів,перевіреними низьковольтними покажчиками напруги, вимірювальними низьковольтними кліщами, діелектричними калошами та рукавицями, переносним заземленням та іншим інвентарем.

Робота з перевірки закладів оздоровлення й відпочинку школярів триває.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також