У Закарпатті засудили організаторів каналу незаконної міграції

4
0

Днями вступив у законну силу вирок Берегівського районного суду Закарпатської області стосовно чотирьох громадян України – членів злочинної групи, які організували канал незаконної міграції через державний кордон України.

В червні 2010 року поблизу сіл Бовтрадь та Шом, що на Берегівщині, у безпосередній близькості до українсько-угорського кордону, співробітники спецпідрозділу Управління СБУ в Закарпатській області затримали чотирьох громадян Сомалі та осіб, що їх супроводжували П. та Г. Незабаром оперативники виявили причетних до цієї оборудки осіб – ужгородця Г. та керівника угруповання мешканця Ужгородського району А. В ході слідства  був встановлений відповідний протиправний механізм. Так, нелегальні мігранти прибули з Російської Федерації до м. Києва, а звідти у Закарпаття, де їх зустріли члени злочинної групи, які, зокрема П. та  Г., забезпечили перевезення сомалійців  автотранспортом до кордону. Своєю чергою А., на своїй автомашині, здійснював попередній супровід вказаних осіб з метою їх інформування про наявність та відсутність працівників міліції на шляху слідування.

Берегівським районним судом зловмисників визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.332 КК України. Членам злочинної групи призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, а раніше судимому за пограбування П. – 5 років.

Протягом 2010 року Управлінням СБУ в Закарпатській області стосовно осіб, причетних до скоєння злочинів даної категорії, порушено 12 кримінальних справ, розшукано 6 громадян, які ухилялися від досудового слідства, ліквідовано 3 канали незаконної міграції, припинено діяльність двох організованих злочинних груп, судовими органами за матеріалами УСБУ винесені обвинувальні вироки щодо 42 осіб.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також