"Угочанська лоза-2012": святковий парад у Виноградові (ФОТО)

29
0

У неділю, 6 травня, у закарпатському Виноградові пройшов з розмахом IX-й фестиваль фестивалю вина та виноробства «Угочанська лоза». А передувала відкриттю свята урочиста костюмована хода, яка розтягнулася на декілька кілометрів. Для цього центр міста був перекритий міліцією.

 

На чолі колони пара у народних закарпатських костюмах несла герб Виноградівщини. А на ньому зображені основні символи району та міста - сріблясту рибку, золотий жолудь, чорний рак та зелене гроно винограду. По центру герба - лев, елемент із родинного герба баронів Перені.

Учасники параду також представляли культуру різних національностей, яке мешкають в краю вина - українців, угорців, ромів. Велике гроно винограду змайстрували з надувних кульок. В руках несли і маленького баранчика - також символу регіону. З усіх усюд лунала народна музика, яку виконували на різних інструментах: баянах, скрипках, гітарах, трембітах та бубнах.

Біля входу до парку Перені зустріли почесних гостей дівчата, як водиться із хлібом-сіллю та запашним закарпатським вином. За учасників фестивалю, за мир та злагоду, за процвітання нашого краю підняли келихи голова обласної ради Іван Балога, перший заступник "губернатора" Іван Бушко, голови Виноградівської райради та адміністрації Олег Любімов та Тетяна Граб, міський голова Степан Бочкай та Генеральний консул Угорщини у Берегові Іштван Тот.

Фестиваль розпочався! 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також