Угорщина тоне в отруйних відходах (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12
1

У трьох областях країни оголосили надзвичайний стан, а людей евакуюють.Уряд Угорщини оголосив надзвичайний стан у трьох областях на заході країни через розлив токсичних відходів.Надзвичайний стан оголошено в областях Веспрем, Ваш і Дьйор-Мошон-Шопрон.

За попередніми даними, не менше трьох осіб, в тому числі трирічна дитина, загинули, сім вважаються зниклими безвісти. Постраждали близько 120 осіб, з них вісім перебувають у важкому стані.

У населеному пункті Девечер затопило близько 400 будинків, вулиці Колонтара затоплені отруйною рідкою масою шаром у два метри. Вже евакуювали сотні людей. Залізничне сполучення в районі розливу відходів припинено.

"Шлам, який витікає з резервуарів 9 і 10, продовжує поширюватися і загрожує вже не тільки жителям Девечера, Колонтара і Шомловашархею, але також фауні й флорі на площі до 40 кв.км", - заявив міністр у справах навколишнього середовища Угорщини Зольтау Іллеш.

До місця трагедії вже прибули армійські підрозділи хімічного захисту.

Як повідомила прес-служба міністерства надзвичайних ситуацій України, загрози попадання шламу з Угорщини в річку Тиса на територію України немає.

Нагадаємо, через вибух на заводі з виробництва глинозему отруйні відходи затопили декілька населених пунктів Угорщини. В навколишнє середовище витекло 600-700 тис. куб. м червоного шламу.

Завод розташований у місті Айка в 160 км на південний захід від Будапешта.

Коментарі

К
Кнут

Шуфрич повинен запропонувати допомогу дружній нам державі. Голова ОДА зобовязаний оголосити набір закарпатських волонтерів, які допоможуть ліквідувати наслідки аварії. Я в списку перший.

Читайте також