Угорський "Грінпіс" звернувся до уповноважених, аби Україну покарали за сміття в річках

23
5

Представники угорського відділення організації Greenpeace звернулися з листом до Міністерства внутрішніх справ, Управління водного господарства та відповідальних за Гельсінську конвенцію з приводу транскордонного забруднення річок.

"За останні тижні надійшло  чимало скарг, а також з'явилися тривожні новини у ЗМІ про те, що річка Бодрог страждає через значну кількість побутових відходів, які надходять скоріше за все з боку України. Сміття, ймовірно, продовжуватиме надходити до нашої країни, викликаючи забруднення води та погіршуючи екологічні проблеми. Подібна ситуація має контролюватися відповідно до міжнародного договору, конвенції 17 березня 1992 року, підписаної у Гельсінкі. Важливо, що Україна та Словаччина також є серед учасників Конвенції", - йдеться у листі.

Зокрема у статті 2 Конвенції йдеться про те, що приймається принцип «забруднювач платить». Тобто всі витрати, пов'язані з заходами щодо запобігання, обмеження і скорочення забруднення, відшкодовує забруднювач.

"Виходячи з цього вимагаємо, аби Україна як співорганізатор транскордонного забруднення якомога швидше усунула його, а також відповіла за екологічну шкоду, яка могла бути заподіяна, і у подальшому запобігла забрудненню річок", - йдеться у повідомленні за підписом Шімона Гергея, експертом Greenpeace в Угорщині.

Нагадаємо, що словаки та угорці шоковані: річку Бодрог повністю перекрило сміттям, принесеним із Закарпаття.

Коментарі

Г
Гуцул

Де - наші борці за екологію Станкевіч-Волосянчуки, Лукші , Гасинеці - щось невино Вашого звернення до Семерака - що гранти на це недають.

АІ
Ахім із нюрнберга

І частину грошей персонально зняли з чиновників ..як мерседеси заправляти то е гроші , а на елементарні речі то нема .. Имили ко увер у лісі -штраф , та і люди могли би боти свідомішими ,, кіть нет то мадярський шандарь допоможе..

НТ
но та ісе айно

Ото всьо заперевальні мечуть мусор.

ЗП
Забудьте про Європу

Україна за рівнем свого розвитку, культури та дикунського менталітету перебуває у 17 столітті. Сміття викидається у річки або в ліси. Дике, варварське плем'я. Про яку асоціацію чи тим більше вступ в Євросоюз можна говорити, коли навколо одні гори сміття і розбиті в хлам дороги?

С
Сріберньій

може хоть так влада зачне ся кивати . Чого издолішні вароші и села якось- якось та упоряднили увоз сміття , а горішні села и дале сміття в ріки мечут.

Читайте також