Україна на другому місці в Європі за раковою смертністю. Угорщина - на першому

10
0

Україна й Росія посідають друге місце за кількістю жителів, котрі померли від раку.

Про це вчора, 3 лютого заявили представники Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я напередодні Всесвітнього дня боротьби з раком.

Перше місце в Європі за числом жителів, котрі померли від раку, займає Угорщина. У цій країні на кожні 100 тис. чоловік припадає 458 смертельних випадків від цього захворювання.

В Україні, як і Росії, цей показник дорівнює 347 смертельним випадкам.

За  даними представників ВООЗ, кількість смертельних випадків, викликаних раком, буде в Європі поступово збільшуватися. При цьому можна було б запобігти 40% випадків захворювання раком, якби люди вели здоровий спосіб життя й поліпшили механізми виявлення раку.

Зазначимо, незважаючи на зусилля щодо зниження обсягів уживання тютюну, рак легенів залишається головною причиною смертності.

Нагадаємо, у середині грудня 2009 року вчені заявили, що їм вдалось повністю розшифрувати генетичний код двох найбільш поширених онкологічних захворювань - раку шкіри і легенів. Однак, на завершення цієї величезної роботи піде ще щонайменше п'ять років і сотні тисяч доларів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також