Україна та Угорщина налагоджують співпрацю

11
0

у сфері сільського зеленого туризму

Берегівський і Виноградівський райони налагодили дієві стосунки України та Угорщини на рівні рядових громад, використовуючи для цього ...сільський зелений туризм.

Успішними «дипломатами» стали понад два десятки активістів, які приймають у своїх оселях туристів із сусідньої країни. Причому останнім так подобаються гостьові візити до нас, що існує навіть своєрідна черга, щоб потрапити до того чи іншого ґазди, поїздки відбуваються за графіком, складеним на тижні і місяці.

Думають над тим, щоб надати ще більшої динаміки приїзду закордонних туристів, забезпечити і потік наших земляків до Угорщини. Саметакі цілі були поставлені перед учасниками міжнародної конференції «Гармонізація правових завдань зі сприяння прикордонного співробітництва в галузі туризму між Україною та Угорщиною за стандартами ЄС».

Форум, що відбувався в стінах Берегівської районної ради та державної адміністрації, відкрили почергово керівники цих органів державної влади Бейло Чізмар і Володимир Трикур. З аналізом стану прикордонної співпраці та можливостей ширшого взаємообміну туристичними потоками виступив головний консул Берегівського бюро консульських послуг Генконсульства Угорської Республіки в м. Ужгород Янош Ченгері. На актуальних питаннях міждержавних стосунків у царині туризму зосередили увагу начальник управління з питань євроі-теграції, туризму та курортів Закарпатської облдержадміністрації Олександр Марченко, заступник голови правління Закарпатського центру сприяння розвитку сільського зеленого туризму Богдан Праничук, завідувач кафедрою туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор, працівники митних і прикордонних служб двох країн, інші. Учасники конференції на всі запитання, що їх цікавили, отримали вичерпні відповіді.

Відбулася екскурсія по місту Берегову з демонстрацією його туристичних можливостей.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також