Українські лікарі показали колекцію речей, проковтнутих дітьми (ВІДЕО)

5
0

Батарейки різного розміру, булавки, заколки, гроші та хіти цього року – магніти й насадки від аерозолів для горла – все це може влізти до дитячого рота.

Чи не щодня в столичному Охматдиті лікарі дістають з дитячих шлунків сторонні предмети, йдеться у сюжеті ТСН.

Шестирічну Настю залишили вдома саму і посадили дивитись мультики. Коли прийшла мама, дівчинка сказала, що їй болить живіт. Настя дивилася мультики та бавилася новою іграшкою – магнітним конструктором. Спочатку тримала кульки у руках, а потім  потягла до рота.

З Настусиного животика таких кульок витягли сім. Три опинилися у шлунку, ще чотири – застрягли у стравоході.

На рентгенівському знімку вони виглядають, як ланцюжок, насправді між ними – живі тканини.

Заввідділення дитячої хірургії Олександр Гришин пояснює – ще кілька годин, і Настю б не врятували – магніти просто перерізають дитячі органи.

Такі магніти заборонені у Європі і США, а в нас до них – вільний доступ. Настя – вже шоста дитина за останні півроку, яка наїлася таких магнітів.

Її сусід по палаті, восьмимісячний Данило, проковтнув кісточку від сливи. Кістка застрягла у стравоході на два тижні. Нині Данила годують через зонд та заліковують поранений стравохід.

Сашко натомість – вже їсть самостійно. У своєму животику він місяць носив батарейку. Як він її проковтнув – усім і досі невтямки. 

Чому в дитини тримається висока температура не могли зрозуміти кілька тижнів. Його життя врятувало те, що мама-медсестра помітила, що дитину турбує саме стравохід.

"Ангіну лікували, стоматити, а я все одно бачу, що він зїдає одну-дві ложечки, і йому починає щось боліти, він руки в рот тягне, наче вирвати хоче", - розповіла мама.

Заввіділення діагностики Ірина Коломієць демонструє ТСН власні трофеї. Булавки, які батьки чіпляють від зурочення, монети, прикраси, дрібні іграшки та навіть чотири насадки для аерозолей від ангіни.

Коломієць зазначає: майже в усіх випадках у тому, що відбувається з малюками, винні батьки.

У Європі та Америці, якщо дитина потрапляє на операційний стіл через те, що проковтнула щось не те, справа автоматично – передається у поліцію.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також