Українські солдати їстимуть на 8 гривень в день

21
1

Міністерство оборони визначило чотири компанії, які будуть годувати українських солдатів. Як повідомляє «Вісник державних закупівель», за процедурою закупівлі в одного учасника це право отримали фірми: «Провідна продовольча компанія ВС», «Укрпродакорд ОР», ПП «Артек-Союз», «ОПТУКРПРОМ-ВР». За кожною з них будуть закріплені окремі військові частини, які вони зобов'язуються годувати.

Загальна сума, яку Міноборони заплатить зазначеним компаніям за харчування особового складу військових частин і військових навчальних закладів Збройних Сил України, складає понад 620 млн. грн.

Найбільше підопічних і, відповідно, самий великий бюджет - 260 млн. грн. - Отримала фірма «Провідна продовольча компанія ВС». Такий масштаб можна назвати великим успіхом для компанії, яка в 2010 році отримала значно менший бюджет від Міноборони - на суму трохи більше 40 млн. грн. При цьому компанія була створена в квітні 2009-го року. У її штаті на той момент знаходилися лише дві особи - директор і бухгалтер. Протягом 2009 року значних фінансово-господарських операцій компанія не здійснювала, досвіду роботи з надання послуг харчування не мала, виробничі потужності були відсутні, статутний капітал становить 62,5 тис.

Крім «Провідною продовольчої компанії ВС», армійськими годувальниками в 2011 році будуть «Укрпродакорд ОР» (62 млн. грн.), ПП «Артек-Союз» (153 млн. грн.), «ОПТУКРПРОМ-ВР» (146 млн. грн .).

Нагадаємо, раніше міністр оборони Михайло Єжель заявляв, що Україна вивчає можливість відмови від системи аутсорсингу в організації харчування військовослужбовців.

Міністр також поставив завдання Генштабу про відпрацювання тимчасового переходу від аутсорсингу до колишньої системи живлення (самообслуговування).

Збройні сили України перейшли на систему зовнішнього забезпечення харчуванням солдатів у 2007 році.

Коментарі

О
Ольга

Цікаво чим можна нагодувати солдата на 8 грн в день?!!! Це 330 грам гречки звареної на воді на цілий день без грама масла і куска хліба. Бред сивої кобили!!! Хай би верхушка з міністерства оборони харчувалась на такі кошти. Народ, який не кормить свою армію - буде кормити чужу!!! Матері не віддавайте своїх синів у таку армію, бо через рік ви отримаєте додому інваліда з язвою шлунку і зруйнованою від недоїдання психікою!!!

Читайте також