Українсько-хорватське СП ухилилося від сплати податків

5
0

в 1 млн грн

На Закарпатті порушено кримінальну справу проти службових осіб українсько-хорватського приватного підприємства, яке займалося реалізацією ягід та грибів, і ухилилося від сплати податку на суму понад 1 мільйон гривень. Про це сьогодні, 9 травня, ЗІКу повідомили із ДПА у Закарпатській області.



Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 ч. 3 Кримінального кодексу України за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Сфера діяльності підприємства-порушника – заготівля ягід та грибів, оптова торгівля, з ознакою зовнішньоекономічної діяльності. Директор фірми – уродженець м. Гостівар (Хорватія), мешканець закарпатського міста Хуст, головний бухгалтер – мешканка Хуста. Службові особи підприємства безпідставно віднесли до складу валових витрат документально непідтверджені витрати на суму понад 5 млн грн, які вони нібито сплатили 11 приватним підприємцям Хмельницької області за фактами закупівлі ягід чорниці.



Водночас податківці з’ясували, що названі підприємці узагалі не займалися закупівлею ягід, а підписи на документах підроблені сторонніми особами.




Таким чином, шляхом безпідставного завищення валових витрат підприємство ухилилося від сплати податків на суму 1 млн 381 тис. 168 грн (податок на прибуток та податок з доходів фізичних осіб).



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також