Український хокей: результати та новини

8
0

Українські клуби продовжують готуватися до нового сезону. Поки що немає офіційної інформації про те, коли розпочнеться національний чемпіонат, скільки команд візьмуть у ньому участь та за якою схемою відбуватимуться змагання. Також під питанням перебування вболівальників на трибунах.

Тим, хто уважно відстежує український хокей, результати минулої першості добре відомі. Іншим нагадаємо, що за підсумками ігор плей-офф чемпіонство та медалі завоювали:

  1. «Сокіл» (Київ).
  2. «Кременчук».
  3. «Дніпро» (Херсон).

Вже можна сказати напевне, що в новому сезоні у цих команд з'явиться дуже серйозний конкурент. Нещодавно створений клуб «Київ Кепіталз» встиг оголосити про підписання багатьох гравців, що є справжніми зірками на рівні нашого чемпіонату. Очолюватиме колектив наставник національної збірної Вадим Шахрайчук. За словами керівників проєкту, очікуваним для дебютанта українського хокею результатом є здобуття чемпіонського титулу.

Після річної паузи у місцевій першості зіграють легіонери. Наразі вже відомо про підписання казахстанця Георгія Обухова «Харківськими Берсерками» та фіна Еету Моксунена у «Київ Кепіталз». Кожна з команд має право заявити до 5 іноземців. Росіянам та білорусам виступати в Україні заборонено. Повернення легіонерів варто вважати позитивним моментом, адже вони у будь-якому випадку сприяють зростанню рівня турніру.

Хокей НХЛ: головні підсумки минулого сезону

На початку літа завершився черговий розіграш Національної хокейної ліги. До старту нового турніру ще є час, тож можна згадати основні події минулого сезону. Найкращою командою регулярного чемпіонату стала «Бостон Брюінз». Вона набрала на 22 очки більше, ніж найближчий переслідувач «Кароліна Харрікейнз», і по праву отримала Президентський кубок.

Здавалося, «ведмеді» продовжать переможну ходу на стадії плей-офф, але тим і цікавий хокей НХЛ, що тут постійно трапляються дива. Вже в першому раунді бостонці програли відвертому аутсайдеру «Флориді Пантерз», яка у підсумку дісталася фіналу змагань. До несподіванок цього етапу турніру можна також віднести поразку чинного володаря Кубка Стенлі «Колорадо Евеланш».

Новим королем Національної хокейної ліги став «Вегас Голден Найтс» — клуб, історія якого розпочалася лише у 2017 році. Декількох сезонів вистачило команді з Невади, щоб міцно закріпитися в еліті хокеї НХЛ. За цей короткий час їй вдалося тричі виграти Тихоокеанський дивізіон та дістатися фіналу Західної конференції. Кубок Стенлі 2023 став логічним завершенням цієї потужної кампанії. Далі потрібно доводити свій чемпіонський статус, що зазвичай набагато складніше, ніж здобути його.

Найціннішим гравцем серії плей-офф було визнано Джонатана Маршессо з «Вегасу». Приз найкращому воротареві дістався Лінусу Ульмарку з «Бостону». Найбільше очок у сезоні набрав Коннор Макдевід з «Едмонтон Ойлерз». Він же став найрезультативнішим форвардом.

Автор sport.ua: Сергій Циба

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також