Українці масово страждають на серцево-судинні хвороби

16
0

Реальна захворюваність українців на фібриляцію передсердь (найнебезпечніша форма аритмії - ред.) у десять разів перевищує офіційну статистику МОЗ.

Про це на прес-конференції заявили провідні кардіологи України.

Популяційні дослідження Наукового центру "НДІ кардіології імені Стражеска" свідчать, що поширеність ФП складає 2,5% і скоро може досягти одного мільйона.

Зокрема доктор медичних наук Володимир Коваленко зазначив:

"В Україні зареєстровано 25 мільйонів людей з порушеною роботою серця, 500 тисяч мають складну аритмію, що серйозно загрожує життю. Проста ж аритмія рано чи пізно призводить до серцевої недостатності, порушення мозкового кровообігу. Якщо взяти статистику, то 25% інсультів розвиваються на фоні аритмії", - сказав професор.

Таке плачевне становище лікарі пояснюють тим, що в Україні зловживають алкоголем та тютюном.

"Групи ризику творять чимало факторів. Це шкідливі звички, і погані гени, і чорнобильська катастрофа, і невчасне діагностування", - каже Коваленко.

Завідувач відділом аритмії серця Інституту Кардіології Олег Сичов покладає надії на інноваційний препарат Дронедарон фармацефтичної компанії "Санофі-Авентіс".

"На українському ринку він ще не з'явився, але уже пройшов усі можливі тести. Зокрема більше 4,5 тисяч людей випробували цей препарат. Він зможе контролювати роботу серця і знизити кількість летальних випадків".

Коли препарат з'явиться на ринку - невідомо. Однак Україна буде однією з перших країн, де з'явиться Дронедарон.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також