Українці їдять закарпатських жаб та страусів (ВІДЕО)

21
1

В українських ресторанах подають равликів і жаб'ячі стегенця "вітчизняного розливу.

Однак по-французьки розговітися зараз можна лише в ресторані - скреготух туди імпортують із французького Леона. Українські жаби не гірше і втричі дешевші, але нині амфібії у сплячці.

Як тільки пригріє сонце, селяни Закарпаття та Одещини зможуть нагріти гаманці на жаб'ячих стегенцях - за два тижні вилову мисливець отримує до 10 тисяч гривень.
 
Водночас слимаки дорожчі за жаб, і в них є більше шанувальників. У ресторані за порцію у 6 тушок равликів можна викласти більше 100 гривень.
 
І хоча українці ставами зі слимаків більше гидують, на Рівненщині все одно тоннами збирають виноградних равликів. Селяни продають такий делікатес у Сербію. І якщо жаби цінуються маленькі, то діаметр мушлі слимака має бути не менше трьох сантиметрів.
 
Ще одне уподобання гурманів - це м'ясо страусів.
 
Також афро-українські птахи - наймодніша забаганка фермерів-оригіналів. За страуса, де не візьмись - може бути прибуток. У косметичну, швейну та медичну галузь ідуть вії, пір'я та кігті птаха, а у кулінарію - дієтичне м'ясо.
 
Хоча м'яса у страусів небагато - всього 40% від загальної ваги - важити страуси можуть до 200-250 кг. За смаком м'ясо нагадує яловичину.
 
Яйця страусів теж дієтичні - без холестерину. Варяться вони 4 години, тому смажити простіше й швидше. Одним яйцем можна нагодувати десятьох людей. Коштує така пательня триста гривень, а на смак нагадує звичайне куряче яйце.
 
Далі у списку делікатесів йде мармурове м'ясо, яке цінується тим, що добре засвоюється і запобігає утворенню канцерогенів і холестерину.
 
В Україні є одне лише стадо, де розводять биків абердіно-ангусскої породи. Вартість одного кілограма такого м'яса може коштувати до трьохсот гривень.
 
А в Івано-Франківську вирощують ледачих ненажер - гусок - заради печінки на фуа-гра.
 
Справжній же грецький сир фета, але не з вівці, а з буйвола виготовляють у Закарпатті. Щодо користі молока, то корови їм не конкурентки. У буйволячому більше кальцію, воно жирніше.
 
Також українці успішно вирощують у теплицях кава, ананаси, банани, папаю, лимони, гуаву та маракую.

Коментарі

ОП
Олександр Попович

>> вирощують ледачих ненажер - гусок - заради печінки на фуа-гра Вони не ледачі. Їх катують їжею під кошиками. Багато хто (наприклад Кузьма Скрябін) не їдять фуа-гра, бо це продукт, який добувається через катування тварин.

Читайте також