Українцям стало простіше отримати американську візу

5
1

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що США в односторонньому порядку спростили візовий режим для українців: громадяни, які одержували візи менше року тому, відтепер не будуть проходити співбесіди для їх повторного отримання.

Як розповів на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, на виконання домовленостей, досягнутих за результатами третього засідання українсько-американської комісії зі стратегічного партнерства, 7 квітня цього року в МЗС України відбулася робоча зустріч на рівні керівників консульських служб МЗС України та посольства США в Україну . 

"У контексті подальшої лібералізації візового режиму та поглиблення контактів американська сторона оголосила про своє одностороннє рішення скасувати з 20 квітня цього року для тих громадян України, які протягом останніх 12 місяців вже отримували американські візи, необхідність проходження співбесіди при повторним зверненні за візами ряду типів ", - повідомив він. 

О. Дікусаров також зазначив, що за статистичними даними посольства США в Україні, цим спрощенням вже зараз можуть скористатися "більше 10% від загальної кількості потенційних аплікантів".

Коментарі

МЧ
Майшіковний Чігабіга

Це задля участі Чігабіга у дні благословення біціглів у Нью-Йорку. Чіго офіційно запросили як учасника "Чігабіга на біціглях" -) Про свято докладно тут - http://www.calend.ru/holidays/0/0/1895/

Читайте також