"Укрзалізниця" планує скоротити кількість приміських потягів

547 3

Укрзалізниця заявила про обмеження рейсів приміських електричок. Перегляд маршрутів і графіків руху вже розпочали.

Головний перевізник країни пояснює своє непопулярне рішення дефіцитом електроенергії, який виник через масштабні атаки агресора на українську енергосистему. Через обстріли і руйнування електростанцій генерація в Україні скоротилася наполовину, повідомили у пресслужбі перевізника.

Це не дозволяє використовувати електроенергію в тому обсязі, в якому її використовували раніше – її просто немає. Упродовж червня у компанії мають переглянути графіки руху 74-х приміських поїздів та скоригувати їх таким чином, щоб зменшити витрати електроенергії.

“Деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут. При покращенні ситуації рух приміських електропоїздів буде відновлено”, – йдеться у повідомленні.

В компанії розглядають три напрямки оптимізації маршрутів:  

  • скасування деяких маршрутів;
  • скорочення кількості рейсів на маршрутах;
  • обмеження маршрутів руху електричок.

Новий розклад руху електричок можна буде дізнатись у залізничних касах, у довідковій службі, а також на інтернет-платформах – на сайті Укрзалізниці та її регіональних філій. Водночас перевізник зазначає, що таке обмеження руху діятиме лише до тих пір, поки обсяг генерації в енергосистемі не відновлять. Тобто скорочення рейсів буде тимчасовим.

Коментарі

А
ага

Під час ковіду те саме говорили. Скоротити то скоротили, але повернути забули. Для прикладу: Мукачево - Чоп. Відправлявся в 15.28

О
Остап

Захід нам поможе...

А
Айно

Тобто завжди .

Читайте також