Unex Bank: маленький банк з великими амбіціями

49
0

Цікава інформація про Unex Bank, його особливості та можливості.

Фінтехстартап з банківською ліцензією – ця фраза вітає кожного відвідувача сайту https://unexbank.ua, що хоче зрозуміти, що уявляє собою дуже активна останнім часом на українському ринку фінустанова. І вона не випадково зазначена першою, адже як найкраще відображає філософію оновленого Юнексу.

Оновленого, оскільки у квітні 2021 року невеличкий банк із 30-річною історією придбали два чехи – Іван Світек та Томаш Фіала. Перший раніше очолював в Україні великий системний банк, другий керує однією з найбільших інвестиційних компаній Dragon Capital.

Зміна власників радикально змінила шлях розвитку. За два роки після цього Unex Bank піднявся із 57 сходинки банківського ранкінгу до 39-ї позиції, збільшивши портфель активів майже в три рази. Але сухі статистичні цифри навряд чи можуть показати масштаб трансформацій, що пережив банк за два роки. Один з яких – в умовах війни.

Разом – швидше

Голова правління та акціонер банку Іван Світек, пояснюючи сенс фрази «фінтехстартап з банківською ліцензією», багато говорить про партнерство. Саме відкритість фінустанови до ідей, готовність до співпраці навіть з конкурентами дозволили дуже швидко провести необхідні трансформації та запустити революційні для України продукти.

Вже за рік після зміни власників Unex Bank почав випускати віртуальні картки клієнтам онлайн та відкривати зарплатні проекти бізнесу без необхідності відвідувати відділення. Навесні 2022 року разом з партнерами запустив унікальний благодійний проект, забезпечивши тисячі українських жінок з дітьми безповоротною фінансовою допомогою, яку збирали криптоактивісти по всьому світу.

Ще за півроку почав випускати картку, що дозволяє розраховуватись в звичайних магазинах криптогрошима, випередивши усіх учасників ринку, що набагато раніше анонсували запуск аналогічних продуктів. Цей проект, зізнаються в Юнекс Банку, також не можна було б реалізувати самотужки.

Того ж року банк почав видавати кредитні та платіжні картки онлайн, відкривати депозити українцям навіть за кордоном онлайн, оформляти кредити без потреби відвідувати відділення. Технології, на запуск кожної з яких деякі банки витрачають роки, були впроваджені за лічені місяці.

Попри очевидний акцент на онлайнізацію послуг, Unex Bank інвестує й у розвиток мережі відділень. З кінця 2022-го до середини 2023 року фінустанова відкрила 4 нових офіси. Здебільшого на Заході України, де в банку раніше було замало відділень. В Юнекс Банк розуміють: не всі українці готові до тотального цифрового банкінгу. Та й частка готівки у грошовому обігу країни поки ще дуже значна. Тому відділення потрібні.

Щодо фінансових послуг, то в Юнексі роблять акцент на зручність та вигоду. Цього року депозит Unex Максимум отримав престижну нагороду “Найкращий депозит” від Мінфіну, що підтверджує цю тезу. А картка Unex Smart від Юнексу є однією з найкращих пропозицій на ринку, поєднуючи кілька важливих опцій: відсотки на залишок, безкоштовне поповнення та зняття, оплата комуналки та поповнення телефону без комісії, кешбек без обмежень та інші.

Юнекс Банк активно розвиває й бізнес напрями. Тут відкривають рахунки ФОП без щомісячної абонплати, банк є учасником програми 5-7-9%, активно кредитує бізнес. Має напрям лізингу та гарантійні операції. За підсумками 2022 року банк отримав нагороду від Finclub як розрахунковий банк для бізнесу – це найкраще підтвердження уваги, яку приділяють бізнес клієнти Unex Bank.

Зараз в банку активно працюють над запуском кількох нових інноваційних продуктів. Розширюють партнерську мережу для картки розстрочки Мед, що дозволяє сплачувати за товари частинами без відсотків та переплат. Та планують піднятися ще на кілька сходинок рейтингу українських банків вже цього року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також