Управління соцзахисту Ужгорода «просить, прохає, волає»

8
0

щоб люди оформили субсидії, бо на це є гроші

За 10 місяців 2007 року субсидії отримало 16 934 закарпатські сім’ї на суму 9 359,8 гривень. Проте, в головному управлінні праці та соцзахисту населення Закарпатської ОДА кажуть, що кількість одержувачів зросте, адже пікові місяці оформлювання субсидій – листопад-грудень. Наразі система отримання субсидії мінімізована, людині необхідно прийти лише з паспортом і заповнити декларацію про доходи. Все інше зроблять працівники відділів. Тому управління соцзахисту «просить, прохає, волає», щоб люди оформили субсидії, адже на це є кошти, – про це розповів сьогодні, 13 листопада, під час прес-конференції начальник головного управління праці та соцзахисту населення Закарпатської ОДА Віктор Мацола.

На думку пана Мацоли, одні закарпатці неохоче оформляють субсидії через свою необізнаність у цій процедурі, а інші бояться декларувати доходи. Ще хтось думає, що через борги їм можуть відмовити у наданні субсидії. Як пояснив Віктор Мацола, якщо у сім’ї є борг, до прикладу, перед підприємством «Ужтепло», то вона має укласти угоду з цим підприємством про поступову сплату боргу протягом 5 років. І тоді можна отримати субсидію. 100 гривень (у середньому) субсидії при зарплаті 1000 грн. – не будуть зайвими, – вважає посадовець.

З метою оперативного вирішення питання призначення субсидій, прийом документів в управліннях праці та соціального захисту населення здійснюється щоденно, без обідньої перерви, в т.ч. робота організована і у вихідний день – суботу до 13 години.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також