Уряд Тимошенко позбавить Закарпаття інвестицій на 150 мільйонів доларів

28
13

З ініціативи закарпатського бютівця?

Кабінет міністрів скасував постанову уряду Віктора Януковича, за якою 350 гектарів земель на Закарпатті передавалися Комунальному підприємству "Центру розвитку туризму "Синяк". Про це "Українській правді" повідомив міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.


"Кабінет міністрів ухвалив розпорядження № 269, яким скасував розпорядження від 14 листопада № 990 "Про погодження місця розташування об’єкта", сказав Крупко.


У постанові від 14 листопада Кабмін погодив місце розташування земельних ділянок для надання у постійне користування комунальному підприємству "Центр розвитку туризму "Синяк" під розміщення туристичного комплексу "Синяк" загальною площею 350 гектар.




У коментарі газеті "Дєло" Міністр Кабінету Міністрів Петро Крупко пояснив бажання Кабміну переглянути виділення мукачівської землі так: "Земля й ліс є власністю українського народу. Я не хотів би щоб наступив час, коли громадяни України не будуть мати можливісті піти збирати гриби або подихати свіжим повітрям через огорожі".



На думку заступника голови Закарпатського БЮТу, керівника фракції БЮТ в Закарпатській облраді Андрія Сербайла, який найбільше опонує "проекту "Синяк", 350 гектарів виділялися не прозоро, без проведення конкурсів, повідомляє "Дєло". На думку Сербайла, "Центр розвитку туризму "Синяк" був створений спеціально під цей проект, а на рахунку цього підприємства не було коштів для впровадження серйозних інвестпроектів. Хоча, згідно інвестплану, "Синяк" має вкласти близько 150 мільйонів доларів у будівництво гірськолижного комплексу.



Зацікавленість Віктора Балоги в цій справі Андрій Сербайло пояснює тим, що, мовляв, неподалік санаторію "Синяк" розташована його дача.



В свою чергу заступник голови Закарпатської облради Михайло Мартин не виключає того, что у відміні виділення земель лісгоспу є політична підкладка. На думку Мартина, виною всьому конфлікт між Юлією Тимошенко і Віктором Балогою. Мартин каже, що будівництво туркомплексів - це основний потенціал області. "Я не розумію, чому нинішній уряд чинить так з підприємствами, які дають інвестиції", - переконує він.


Заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Гоблик також переконаний, що відміна рішення про виділення землі відобразиться на інвестиційному кліматі області. "За два роки ми дали дозвіл на будівництво 120 туроб’єктів, де можна кататися на лижах. Із них - сім великих об’єктів, котрі принесуть області 2,8 мільярда доларів, серед яких і "Синяк", - пояснює чиновник. На його думку, якщо землю будуть виділяти, а потім відбирати, - інвестицій не буде. "Це споріднено з реприватизацією", - говорить Гоблик.





Коментарі

В
вапрол

На Закарпаття онлайн матеріал вдвічі довший. Ви що, його скоротили? яка логіка?

A
admin

Коли новина викладалась була така сама, видно доповнили

Ш
шоні

І це лишив інвестицій сербайло стучок.

7
777

Сербайло нікого не лишив інвестицій, тому що ніяких інвестицій не було в природі, а були контрабандні гроші, які передбачалось відмити. Юлька конкретно поставила на місце Балогу, а тепер ви репетуєте.

А
атьопк

Та правильно зробив Сербайло з Юльою. Сьогодні 150 міліонів у плані, завтра у когось в кармані

Г
Глядач

Та ви зверніть увагу на головне - на заголовок: "Уряд Тимошенко позбавить закарпаття інвестицій на 150 мільонів доларів" !!! Це ж чистої води маніпуляція. Логічним був би заголовок: "Уряд Тимошенко не дозволив вкрасти 350 гектарів закарпатської землі". Чомусь журналісти захищають корупційні схеми, це вже страшно.

T7
TO 777, атьопк, Глядач

А хто ви такі, і звідки ви знаєте цю ситуацію, і взагалі, що ви про неї знаєте, що з такою впевненістю говорите, що там хтось хотів щось вкрасти. Просто ваша Месія Юля розказала вам, що це - Балогине, щоб по Балозі вдарити, бо ніяк він їй проходу не дасть, не дасть дорватися. А ви тут з таким "знанием дела" і впевненістю в собі говорите про речі, про які і близько нічого не знаєте. Прямо як ШАРІКОВ говорив про перепску "Энгельса с этим... как его... с Каутским". ШАрікови. Чистої води ШАРІКОВИ

Г
Глядач

Якщо ви візьмете вчорашню газету "Дело", з якої взяли цю статтю й вибірково переклали, то там вона називається так: "Виктора Балогу оставили ни с чем". Ще в статті прямо вказано на підприємство "Барва" і Віктора балогу, чого в цьому вільному перекладі нема, отож робіть висновки.

1
1234567898

Ага, зашевелились барвисті шавки.! Не вмієте тримати удар, зразу розклеїлись і соплі потекли. Але тут дивуватись нічого, це у вас буває традиційно на генетичному рівні, коли кусок міяса з рота вирвуть і віддають голодному.

Т
Тинрам

Уряд зробив правильно. Не можнга віддавати 350 гектарів державної землі у власнійсть комунального підприємтсва, яке не має на рахунку жодної гривні для компенсації відчудження землі. Логічно було б наступним кроком уряду почати повний моніторинг земельного дерибану кланом балог в Закарпатській області. У першу чергу це стосується "Боржавських полонин".

*
*

Рата з Сербайлом в Ужгороді роздерибанили десятки гектарів ужгородської землі. Ось через що Сербайло тепер пробує розкрутити тему "Синяка" - щоби відвернути увагу від своїх злочинів, а Юлі дати ще один важіль впливу на Балогу. Юля з Балогою поторгується, а Сербайла в Ужгороді притягнуть до відповідальності. І Юля його легко здасть, як ставленика свого ворога "яблучника" Бродського

A
Allright

Глядач -respect!!!

Н
Ник

не можно другим,можно для себе...

Читайте також