Увага: Закарпаттям гастролює несправний атракціон «Престиж»

36
0

Закарпатці обережно!

Закарпатською областю гастролює комплекс атракціонів «Престиж», більшість обладнання якого перебуває у технічно несправному стані. Отримавши припис про заборону в одному райцентрі, власник комплексу – приватний підприємець перевозить обладнання до іншого. Про це сьогодні, 13 червня, ЗІКу повідомила керівник прес-служби Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Віра Туряниця.



Підприємець Аркадій Єрьоменко працює узагалі без дозвільних документів, – розповів начальник Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Михайло Саварин. Інспектор Держгірпромнагляду в обласному центрі виявив, що такі документи у комплексу відсутні, проте вже наступного дня атракціони з міста зникли. Невдовзі комплекс розташувався у Мукачевому, а отримавши там припис про заборону, переїхав до Сваляви, звідти — до смт. Воловець.



Працеохоронці повідомили про горе-підприємця в прокуратуру Закарпатської області. Однак наразі реакції на звернення не надійшло.




Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області провело 18 перевірок розважальних комплексів, у підсумку яких виявлено 220 порушень, призупинена робота 10 атракціонів, накладено адміністративні стягнення на 6 посадових осіб. Серед основних порушень, виявлених під час перевірок: відсутність дозволів на експлуатацію атракціонів підвищеної небезпеки, техоглядів та експертних обстежень в зв’язку з закінченням граничного терміну експлуатації, відповідальних за безпечну експлуатацію та утримання атракціонів у справному стані, написів на пультах управління атракціонів та в операторних, діелектричних килимків, інструкцій з безпечної та швидкої евакуації відвідувачів у випадку аварії, огородження муфт на приводах атракціонів, застосування пружних стопорних шайб, як засобів попередження самовідгвинчування болтів у відповідальних вузлах, що категорично заборонено Правилами будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки. Порушення, зокрема, виявлено на підприємствах: ТОВ “Карпати” с. Петрово Виноградівського району, ПП “Парк культури” м. Ужгорода, КП “Парк культури та відпочинку Боздоський”, ТОВ “атракціон” м. Тячево, ПП Бреньо М.М. м. Мукачево, ПП Балог Т.В. м. Ужгород.



Випадки смертельного травмування відвідувачів атракціонів трапляються щороку. Так, в травні 2005-го в Одеській області внаслідок падіння каруселі `Веселий ланцюжок` загинули двоє, 12 осіб постраждали. 1 січня 2006 року у Запоріжжі атракціон «Веселі гірки» забрав життя п’ятирічної дитини і покалічив трьох дорослих. Два останні трагічні випадки, що сталися 8 квітня та 9 травня 2008 року на атракціонах у Харківському парку ім. М. Горького та в парку “Дружба” в м. Луганську забрали життя 17-річної студентки Львівського національного університету ім І.Франка та 23-річного юнака, 8 осіб травмовано.



У квітні 2007 року цільова перевірка технічного стану та організації безпечної експлуатації атракціонів в Україні засвідчила, що до 60 % із 579 перевірених атракціонів відпрацювали встановлений термін експлуатації.








Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також