Ужгородець «погорів» на горіхах

6
0

на понад два мільйони гривень

Слідчий відділ податкової міліції ДПА у Закарпатській області порушив кримінальну справу за умисну несплату податків, зборів, інших обов’язкових платежів в особливо великих розмірах (ст. 212 ч. 3 КК України) проти директора приватного підприємства «К», ужгородця Г. Сфера діяльності – оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, – повідомили ЗІКу сьогодні, 4 червня, у прес-службі ДПА у Закарпатській області.



Протягом лютого-березня 2008 року директор ПП «К» здійснив фінансово-господарські операції із закупівлі-продажу горіхів на загальну суму 3 млн 614 тис. 292 грн. Вказані операції проведені Г. без реєстрації приватного підприємства «К» у ДПІ у м.Ужгороді як платника податку на додану вартість. Відповідно, декларації з ПДВ до податкового органу за місцем реєстрації не подавались. Крім цього, аналізом іншої податкової звітності, яка подана до ДПІ у м.Ужгороді (з податку на прибуток, комунального податку, податку з доходів фізичних осіб), встановлено або приховування обсягів реалізації горіхів, або їх суттєве заниження.



Таким чином, з лютого по березень 2008 року директор ПП «К» шляхом приховування здійсненних фінансово-господарських операцій від оподаткування та неподання податкової звітності умисно ухилився від сплати податків на загальну суму 2 млн 154 тис. 446 грн (податок на прибуток – 1 млн 105 тис. 092 грн, податок з доходів фізичних осіб – 542 тис. 144 грн, податок на додану вартість – 507 тис. 200 грн, комунальний податок – 10 грн).



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також