Ужгородом бродить привид Леніна (ФОТО)

21
0

Ще восени міська влада Ужгорода безкоштовно передали греко-католицької єпархії Закарпаття бронзову статую вождя Жовтневої революції Володимира Леніна. Статую хотіли переплавити і створити з неї нову.

Остання повинна була зображувати греко-католицького єпископа 18 століття Андрія Бачинського, який переніс в Ужгород єпархіальну резиденцію і семінарію, а також створив першу бібліотеку.

Але депутат-комуніст з Луганської обласної ради Владислав Кривобоков, дізнавшись про це, направив лист до Ужгородської мерії, у якому повідомляв, що "як людина віруюча і така що пам'ятає історію нашої Батьківщини", пропонує єпархії піти на компроміс. А саме, він обіцяв допомогти фінансово у виготовленні пам'ятника закарпатському єпископу. У свою чергу просив передати йому пам'ятник Леніну, щоб відвезти до Луганська. У даний момент Ілліч до цих пір, вже протягом 20 років, зберігається в баку для побутових відходів у дворі комунального підприємства в Ужгороді.

До речі, останній міський пам'ятник Леніну на Закарпатті був демонтований з постаменту в місті Чоп (найзахідніша точка України). Тепер він знаходиться на території будинку престарілих залізничників, який побудував міністр транспорту Кірпа. А останній пам'ятник, який був встановлений в селі Ганичі забрав до себе додому місцевий житель, щоб його не здали на металобрухт. Залишився, мабуть, тільки один пам'ятник Леніну на Закарпатті - в місті Берегово, біля палацу Габора Бетлена (місцевого музею). Правда, вождю там на вигляд всього 6-8 років.

Хоча ще зовсім недавно закарпатські комуністи стверджували, що 7 листопада, як і раніше, покладають квіти до десяти вцілілих пам'ятників Леніну на Закарпатті. Де вони знаходяться - мабуть, велика таємниця.

А тим часом в Ужгороді на стіні будинку, що знаходиться біля магазину "Білочка" на проспекті Свободи, у вологу погоду явно проступає профіль радянського вождя. Скільки не намагалися його забілити - все без толку. Мабуть, привид Леніна досі ходить по Закарпаттю ...

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також