Ужгородська богословська академія впроваджує новітню концепцію розвитку

6
0

4 квітня, ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина...

... Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, професор, архімандрит Віктор (Бедь) на розширеному засіданні ректорату УУБА – КаУ доповів про реформування системи управління та впровадження новітньої концепції розвитку академії та університету.

 

реформування проводиться в світлі ухвалення нового Закону України «Про вищу освіту», реформування системи вищої духовної освіти в УПЦ, впровадження новітніх освітніх технологій і приведення статутних документів відповідно до установчих документів по УУБА – КаУ та законодавчих змін.

Структурне реформування включає в себе скорочення функціональних проректорів за напрямками роботи, з виділенням двох перших проректорів із навчально-наукової і виховної роботи та забезпечення стратегічного розвитку, розширення кількості факультетів, кафедр, науково-дослідних інститутів із поглибленням міжнародного співробітництва та подальшим розвитком студентського самоврядування.

Нововведенням стане поетапне (за спеціальностями) уведення з 1 вересня 2012 року дистанційної форми навчання з застосуванням новітніх технологій інтернет-мережі.

У рамках перетворень буде розширено самостійність структурних підрозділів і підвищено їх відповідальність за результати своєї діяльності.

Стратегічними напрямками інтеграції духовно-навчально-наукового комплексу «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина» в освітньо-науковому просторі стануть розвиток міжнародного співробітництва, поглиблення процесів взаємоінтеграції вищої богословської (духовної) та світської освіти і науки, приведення статутних документів відповідно до рішень засновників і нових вимог законодавства України, впровадження новітніх технологій у навчальному процесі.

Розвиток богословської (духовної) та світської вищої освіти буде провадитись в рамках класичного університетського укладу, що відповідає світовим стандартам здобуття вищої освіти і наукових ступенів: молодших спеціалістів, бакалаврів, магістрів та відповідно докторів у галуз науки (докторів філософії), докторів наук.

Особлива увага буде відведена реалізації схваленої 21 вересня 2011 року Блаженнійшим Володимиром, Митрополитом Київським і всієї України, Предстоятелем Української Православної Церкви концепції створення Міжнародної академії богословських наук, як наукової установи на світовому православному просторі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також