Ужгородська міська рада відмовилась вшановувати Степана Бандеру

8
2

на прохання івано-франківських колег

Ужгородська міська рада не підтримала ідею франківських колег про вшанування Степана Бандери. Про це повідомив речник міського голови Ужгорода Олег Подебрій.



Івано-Франківська міська рада надіслала звернення Ужгородській міській раді з проханням підтримати ініціативу щодо «належного вшанування на державному рівні пам’яті політичного діяча, ідеолога українського національного руху, голови проводу ОУН Степана Бандери».



Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус просив ужгородського колегу «засвідчити свою гордість за приналежність до свідомої частини української нації та, як незаперечну істину, залишити прийдешнім поколінням народну мудрість «Той, хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»».



Натомість Ужгородська міськрада надіслала відповідь за підписом мера, Сергія Ратушняка, в якій йдеться: «Повідомляємо, що Ужгородська міська рада не розділяє захоплення особистістю і спроби ідолоізації громадянина Австро-Угорської імперії Степана Бандери. Ми є багатонаціональна область і тому підбурювання до будь-яких радикальних дій вважаю неприпустимими».



Коментарі

S
Shkiper

А ми в Києві і не дивуємося, а поважаємо таку Раду, Добре що хоч десь люди на заході люди відрізняют справжніх героїв від фашистів!

_
_golova

Рата - рідкісний придурок. Тому не дивуйтесь...

Читайте також