Ужгородська податкова просить усіх власників землі сплатити податок

4
0

до 15 серпня

Державна податкова інспекція в м. Ужгороді звернулася до мешканців міста – власників земельних ділянок з проханням до 15 серпня сплатити суму нарахованого податку за землю.



Усім громадянам-землекористувачам вже нарахований земельний податок та оформлені платіжні повідомлення, за якими слід звернутися в каб.326 ДПІ в м. Ужгороді, - повідомив начальник відділу адміністрування майнових податків ужгородської ДПІ Іван Олексик.



Податківець також наголосив, що за несвоєчасну сплату земельного податку власникам землі буде нараховано штраф (відповідно до ст. 14 Закону України “Про плату за землю” та п.17.1.1 ст.17 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”).



Заборгованість сплати цього податку більше року є підставою для вилучення земельної ділянки з власності громадян, і півроку – вилучення з власності підприємців.



Станом на 1 червня 2008 року на обліку в ДПІ в м.Ужгороді знаходиться 11 904 громадян-землекористувачів, із них платниками податку за землю є 6 773 власників ділянок, інші користуються пільгами по платі за землю згідно ст.12 Закону України “Про плату за землю” (інваліди 1-2 групи, громадяни, які виховують 3-х і більше дітей, громадяни, члени сімей яких проходять строкову військову службу, пенсіонери і інші особи, що користуються пільгами відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також громадяни, яким видали встановленим порядком посвідчення про те, що вони постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в межах граничних норм, вказаних в Земельному Кодексі України).





Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також