Ужгородські бригади "швидкої" отримали сучасне медобладнання (ФОТО)

9
0

У понеділок, 26 травня, очільник Закарпаття Олександр Ледида разом з заступником Іваном Качуром та начальником управління охорони здоров’я Романом Шніцером зустрілися з колективом ужгородської станції швидкої допомоги та вручили комплекти медичної апаратури.

У складі ужгородської станції швидкої допомоги працює 9 виїзних бригад, 5 з них спеціалізовані – кардіологічна, неврологічна, педіатрична, психіатрична та бригада інтенсивної терапії та реанімації. Радіус обслуговування – 12-14 км. За останні 5 років медобладнання для потреб станції не закуповувалося, а медикаментозне забезпечення одного виклику досі складає трохи більше 2,5 грн., при реальній потребі 8 грн.

 – Оновлення потребує автопарк, а самі авто – переобладнання, - розповів головний лікар станції Степан Чулак. – Від сьогодні кожна машина матиме новий комплект апаратури. Зокрема, електрокардіографи, відсмоктувачі, дефібрилятори, монітори.
 
 – Такий комплект отримала кожна з 92 бригад швидкої медичної допомоги краю. Загальна вартість усього обладнання – близько 3,5 млн. грн. Гроші виділили з обласного бюджету, - наголосив головний медик Закарпаття Роман Шніцер.
 
Керманич області Олександр Ледида вважає, що проблеми медичної галузі краю треба вирішувати комплексно:
– Сьогодні ми тільки на маленький крок підняли рівень медобслуговування ужгородської швидкої. Загалом же, стан справ в міських лікарнях важко назвати задовільним – сьогодні Ужгород посідає останні місця за якістю харчування пацієнтів та виділяє найменше грошей на ліки. Цю ситуацію можна і треба змінювати якнайшвидше. 
 
 Шляхи вирішення згаданих проблем керівник краю обговорив під час зустрічі з міським головою Ужгорода Віктором Погореловим. Посадовці відвідали Ужгородську міську поліклініку №2. Олександр Ледида, зокрема, відзначив: попри великі площі медзакладу він обслуговує надто малу кількість пацієнтів: близько 20% від усіх, що лікуються в місті. Відтак, постало питання розміщення поліклініки ужгородської РЛ №1 на території  поліклініки №2 м. Ужгорода. Також варіант оптимізації – забезпечення стаціонарного лікування пацієнтів Ужгородського району на базі міської ЦМКЛ. 
 
 Відтак, на доручення голови обласної адміністрації буде створено робочу групу, куди увійдуть заступники керівника краю та міського голови, спеціалісти управління охорони здоров’я, лікарі. Їх завдання – упродовж місяця опрацювати всі варіанти реорганізації міських медзакладів та обрати один -найкращий. Зробити це комісія має до кінця січня 2012 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також