Ужгородським ліфтам нічим гальмувати

5
0

За одну ніч невідомі викрали гальма ліфтів із 25-ти багатоповерхівок

Відтак будинки залишилися без підйомників, а літні та хворі мешканці залишаються ув’язненими на верхніх поверхах будинків. 



Підніматися без ліфта на дев’ятий поверх мамі з дитиною й візком – щоразу, наче підкорювати Говерлу. 



Скаржиться на поламаний ліфт і пані Катерина. У них в будинку на горішніх поверхах мешкають старенькі й хворі.



Катерина Токач, мешканка дев’ятого поверху: «У мене грижа позвонка. Я вчора єлє піднялася наверх, дуже тяжко підніматися. Представте собі з сєткою або ще з чемоданом, то вообще. Я чула сьогодні, сусідка піді мною теж була оперована на грижу, і тут підніматися людям, хто хворіє грижею, спинним мозком, дуже тяжко». 



Щоб дістатися до мідних гальм ліфта, зловмисникам треба було зламати два замки. Однак мешканці будинків кажуть, нічого не чули. В міліції припускають: діяли професіонали.



Віктор Чепак, начальник УМВС України у Закарпатській області: «Ті особи, які спеціалізуються на заготівлі металобрухту, здають як в легальні, так і в нелегальні пункти, які, на жаль, є ще на території нашої області».



Гальма ліфта виготовлені з міді, вагою п’ять кілограмів. У пунктах прийому за них заплатять півтори сотні гривень. А мешканцям будинків доведеться самим купувати нові гальма за півтисячі гривень. 



Анатолій Остапов, директор «Закарпатліфтмонтаж»: «У разі розкрадання, пограбування та навмисного псування відшкодовує власник, тобто у даному випадку житлово-будівельні кооперативи самі мають найти кошти і відшкодувати».



Можна зачекати, поки міліція знайде крадіїв, і вже вони відшкодовуватимуть збитки. Однак коли це станеться - невідомо.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також