Ужгородський кондитер виготовив найбільше в Україні великоднє яйце

8
0

з шоколаду (ДОПОВНЕНО, ФОТО)

Майже 22,5 кілограмів чорного та декілька кілограмів білого шоколаду пішло на виготовлення велетенської шоколадної писанки, яку до великодніх свят створив відомий ужгородський кондитер Валентин Штефаньо. Робота над рекордним яйцем тривала два дні. Про це 14 квітня повідомив ЗІКу сам кондитер.



Спеціальні пластикові форми замовили в Італії, у Франції закупили якісний чорний шоколад. Результатом стала метрової висоти великодня писанка.



Ззовні яйце розфарбоване какао-маслом та харчовими фарбниками, а всередині – порожнє. «Виріб повинен бути легким, але водночас і великим, – пояснює Валентин Штефаньо, – Такі вимоги до шоколадної скульптури. Всі деталі необхідно технічно добре продумати, аби виріб не розлетівся на шматки та добре фіксувався».



Крім святкового візерунку поверхню незвичайної закарпатської писанки прикрашають три «дерев’яні» шухлядки, наповнені по вінця десятками маленьких крашанок золотистого та і білого кольору.



Після виготовлення писанку встановили як експонат в одному із супермаркетів обласного центру. Відтак велетенське яйце за 1600 грн придбав київський Український дім, в якому незабаром відриється Всеукраїнська виставка писанок. На ній очікують і представника Книги рекордів Гіннеса.




Цього року Валентин Штефаньо разом із сестрою брав участь у найбільшій у світі виставці для підприємств харчування та готельного бізнесу у французькому місті Ліоні. У 2008 році Валентин Штефаньо взяв участь у чемпіонаті світу серед кондитерів у Парижі і зайняв 4 місце.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також