Ужгородський міст - яку історію він приховує...

89
1

Перші мости Ужгорода згадуються у хроніках 1631 та 1690 років. А доти річку Уж пересікали вбрід або на поромі. Згодом збудували дерев’яний міст, та у 1893 році могутні води Ужа зруйнували його вщент.

Ужгородський міст у 1896—1897 роках був відновлений, його конструкції були металеві, а призначення він мав пішохідно-транспортне. Міст був зовсім не схожий на нинішній, нагадував залізничний, із трьома величезними дугоподібними металевими фермами та двома биками, на яких трималася конструкція. Саме ним курсував перший міський автобус у 1921 році.

Минулого літа пішохідний міст реконструювали та причепурили ліхтарями і квітами. Він ніби прокинувся від трьохсотрічної сплячки. З’являються у місті й традиції, пов’язані з мостом. Минулого року, в День Святого Валентина, тут з’явилися перші замки, кількість яких постійно зростає. Таким чином закохані скріплюють своє кохання міцними обіймами замка, а ключі кидають у річку.

«Міст закоханих» — може, це й звучить банально, та коли пройдешся ним, хочеться мріяти і кохати

Коментарі

Л
Людмила

Автор статьи немного не в курсе когда появился первый замочек влюбленных на на нашем Ужгородском мосту.А появился первый замок 14 августа 2006 года и повесили его пара венчающихся: украинка и латыш. А такую традицию,вешать замки влюбленных,они "подсмотрели" на родине венчающегося-в Риге,там мостики через реку увешаны замками ,даже специально изготавливаемые для таких случаев,красотище!!! А вот наши ремонтники Ужгородского моста в прошлом году просто изуродовали множество замочков счастья-варварски закрасив надписи на этих замках. Так вот и дата первого замка исчезла из "истории" моста.Видно зависти и вандализма у нас больше,чем порадоваться за счастье других.

Читайте також