Ужгородці скаржилися на грубих водіїв і цікавилися працевлаштуванням

20
0

«Пряма телефонна лінія», яку цього місяця провів з ужгородцями заступник начальника – начальник сектору кадрового забезпечення Ужгородського МУ УМВС України в Закарпатській області підполковник міліції Василь Михайлович Груля, стала примітною з огляду на кілька обставин. По-перше, проводилася вона в цьому році вперше. По-друге, багато співрозмовників Василя Михайловича після анонсу в ЗМІ вирішили поспілкуватися з підполковником міліції саме як із заступником начальника з кадрового забезпечення.

Першою зателефонувала ужгородка пані Вікторія, донька якої в цьому році здобуває вищу юридичну освіту і бажає працевлаштуватися в ужгородську міліцію. До речі, із цим питанням до Василя Михайловича звернулося ще кілька юнаків та дівчат. Відрадно усвідомлювати, що професія правоохоронця стає дедалі престижнішою серед молоді. Василь Груля розповів про умови прийому на роботу в органи внутрішніх справ, відтак порадив особисто звернутися за адресою: м.Ужгород, вул.Гагаріна, 10/а (каб.№ 8,12 – сектор кадрового забезпечення).

Іншу ужгородку пані Ларису хвилювала правова процедура розподілу спільно нажитого майна.

У слухавці – обурений голос ужгородки, яка стала свідком грубої, цинічної поведінки водія однієї з "маршруток". Шофер мало того, що брутально викинув із салона автобуса інваліда-чорнобильця. Так він ще й всю дорогу пасажирам нотації читав, мовляв, пільгові пасажири йому за день дуже нерви псують. Жінка цікавилася, чи не можна покарати такого горе-водія по лінії ДАІ.

Чимало громадян цікавилися питаннями отримання закордонних паспортів, порядком реєстрації зброї тощо. Турбує ужгородців і така делікатна проблема: чи здійснюється в примусовому порядку лікування від наркологічної та алкогольної залежності?

Дзвонили до підполковника міліції і молоді люди, які цікавилися умовами вступу на навчання у вищі навчальні заклади системи МВС України. Коритсуючись нагодою, Василь Михайлович вирішив на цьому питанню зупинитися детальніше, оскільки міліцейське відомство разом з Міністерством оборони та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту проводять у цьому році експеримент. Суть його полягає в тому, що більшість вищих навчальних закладів системи МВС України відбір кандидатів для вступу на навчання проводять лише з числа юнаків -- випускників загальноосвітніх закладів, яким станом на 1 вересня 2011 року виповниться щонайменше 17 років 6 місяців (24 років 6 місяців – найбільший віковий рубіж). Це обумовлено тим, що по закінченню першого курсу вони призиватимуться на службу у внутрішні війська МВС України. Після року бездоганної строкової служби курсанти повертаються на навчання.

У 2011 році Ужгородське міське управління направлятиме кандидатів на навчання для підготовки бакалаврів за спеціальністю «правоохоронна діяльність» за експериментальною системою у такі вищі навчальні заклади:
-- Національна академія внутрішніх справ у м.Київ;
-- Львівський державний університет внутрішніх справ;
-- Академія внутрішніх військ м.Харків;

Дівчата та юнаки з числа випускників загальноосвітніх закладів матимуть можливість отримати направлення на навчання на загальних підставах в Одеський державний університет внутрішніх справ та Національний університет «Юридична академія України ім.Я.Мудрого».

Щодо юнаків, звільнених у запас після термінової служби в Збройних силах України, то вони направлятимуться здобувати освіту в Прикарпатський юридичний інститут Львівського ДУВС.

Словом, запитань було чимало. І на всі Василь Михайлович дав вичерпні, конкретні та коректні відповіді. Хочемо нагадати, що "прямі телефонні лінії" з ужгородцями керівництво Ужгородського МУ УМВС України в Закарпатській області проводитиме й надалі. Отож слідкуйте за оголошеннями в засобах масової інформації і телефонуйте!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також