В Іршаві буде новий водогін

7
0

Звісно, не у всьому місті, а лише на деяких його вулицях, найбільш проблемних у плані водопостачання. Щойно міська рада отримала позабюджетні кошти, як одразу знайшла їм застосування. Звідки гроші і які райони матимуть якісну питну воду?

 

Справа в тому, що система водопостачання, яка власне і забезпечує їх живильною вологою, знаходиться у вкрай незадовільному стані. Прокладена ще 30 років тому водопровідна труба нагадує нині іржаве відро, яке не можна ні заварити, ні залатати. Друга проблема, що існує на цих вулицях, - це місце розташування водогону. Справа в тому, що головна водна артерія, знаходиться за будинками місцевих жителів в акурат на їхніх дворогосподарствах.
 
Тому, коли траплялися аварійні ситуації, комунальники не мали елементарного доступу до витоку і людям доводилося днями сидіти без води. Як то кажуть, потреба – мати винахідливості. Місцеві жителі почали відмовлятися від послуг міської водної мережі і копати власні колодязі, що в свою чергу тільки погіршило ситуацію. Люди ж, у яких були гроші, замовляли буріння власних свердловин та встановлювали безбашенки. Пані Марія - одна з них. Каже, що користуватися старим водогоном було, м’яко кажучи, незручно. Тиск слабий, а замість прозорої водички із крану витікало бог знає що.
 
Така ж ситуація і на сусідній вулиці Бєляєва. Пані Оксана, молода мама, каже, що доглядати за дитиною у по суті водній блокаді не реально.
 
На щастя, страждання іршавців скінчилися, коли комунальне підприємство «Місцевий розвиток Іршави» виграло державний грант, а місцева влада отримані гроші скерувала на заміну того самого водогону. Роботи з прокладання нового, пластикового водогону повинні розпочатися вже незабаром. Варто сподіватися, що комунальники встигнуть до кінця року розробити всі необхідні документи і прокласти новий водогін, який, враховуючи помилки минулого, буде прокладено перед будинками жителів і доступ до нього буде безпроблемний.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також