В Мукачеві офіцерам вручили свідоцтва про завершення курсу перепідготовки (ФОТО)

12
0

Четвертого січня, у Мукачівському державному університеті відбулися урочистості та вручення свідоцтв державного зразка та міжнародних сертифікатів слухачам курсу перепідготовки офіцерів військових частин гарнізону “Менеджмент готельного та туристичного бізнесу” за спеціальністю “менеджер готельного та туристичного бізнесу”.

Участь у заході взяли виконавчий керівник Проекту “Україна-НАТО з перепідготовки військовослужбовців” Олександра Огороднікова, директор громадської організації “Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців” Андрій Рой, представник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Закарпатської облдержадміністрації полковник у відставці Анатолій Сурнін, заступник міського голови Олександр Галай, проректор з наукової роботи Мукачівського державного університету, кандидат фізико-математичних наук, професор Василь Кацабій,  проректор з навчально-виховної роботи, доктор психологічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Тетяна Щербань, науковий керівник групи, декан економічного факультету  кандидат економічних наук, професор Володимир Проскура, заступник командира 128-ї окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України з виховної роботи підполковник Сергій Бабчук, військовий комісар Мукачівського об'єднаного міського військового комісаріату підполковник Олександр Мошковський, викладачі курсів, слухачі. 

 – Курси розпочали роботу наприкінці вересня. Нами було відібрано 25 осіб з числа діючих та звільнених у запас військовослужбовців  місцевого гарнізону. Навчання тривало впродовж  3,5 місяців (350 навчальних годин) за фінансової підтримки в рамках Проекту “Україна-НАТО з перепідготовки військовослужбовців”, –   розповів директор громадської організації “Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців” Андрій Рой. – Заняття проводили викладачі університету зі спеціальних дисциплін, необхідних для роботи менеджменту у сфері готельного та туристичного бізнесу, а також для заснування власної справи. На жаль не всі із тих, хто розпочав навчання сьогодні отримають дипломи про завершення, четверо слухачів, з тих чи інших причин зійшли з дистанції. Не завжди на зустріч нам йшло і командування військових частин, в яких служать наші слухачі. Маю надію, що наступного разу ми дійдемо розумного компромісу в цьому питанні із відповідними посадовими особами, адже, як показує практика, соціальної адаптації через деякий час потребуватимуть і вони, – зазначив Андрій Рой.

В свою чергу виконавчий керівник Проекту “Україна-НАТО з перепідготовки військовослужбовців” Олександра Огороднікова повідомила, що вже затверджено цивільний бюджет на 2012 рік, який дозволить і надалі проводити курси.

–  Насамперед, це будуть мовні курси з вивчення англійської, німецької, французької мов, а також різнопланові бізнес-курси, що проводитимуться в різних  містах України, а саме — управління персоналом, бухгалтерський облік, інформаційні технології, фінансово-економічна безпека, охоронна діяльність тощо. Остаточну їх кількість та регіони, в яких вони проводитимуться я поки сказати не можу, так як на сьогодні тривають тендери і ми лише розглядаємо пропозиції, щодо їх проведення. Одне я можу впевнено сказати, що їх кількість суттєво не зменшиться, адже головна мета програми полягає в тому, аби допомогти військовослужбовцям Збройних Сил України якнайкраще адаптуватися до умов цивільного життя. Загалом ми орієнтуємося на територіальний розподіл професій. Наприклад, на Закарпатті курс “Менеджмент готельного та туристичного бізнесу” на нашу думку був доречним, адже тут можна ефективно реалізувати набуті знання на практиці розвиваючи усі види туризму – сільський, екологічний, зелений, краєзнавчий, – розповіла  Олександра Огороднікова.

За традицією, від імені слухачі курсів зі словами подяки викладачам за навчання виступив відмінник навчання староста групи підполковник запасу Сергій Пучковський. Він подякував організаторам курсів за надану можливість пройти перенавчання на цивільну спеціальність.

Після завершення урочистостей відбулося фотографування учасників курсу навпроти головного входу Мукачівського державного університету. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також