В Угорщині протестують проти китайського заводу акумуляторів біля Ніредьгази

9
7

Угорська партія зелених LMP закликає Петера Сійярто та уряд Орбана припинити розпродаж країни та відкликати план будівництва заводу акумуляторних батарей у Ніредьгазі.

Вони також обіцяють великий марш протесту у Ніредьгазі якщо умови не будуть виконані.

Міністр МЗС Угорщини Петер Сійярто оголосив у четвер, що в Угорщині планується найбільша інвестиція 2023 року, китайська компанія Sunwoda побудує завод акумуляторів вартістю близько 580 мільярдів форинтів.

"Ця угода була підписана у повній таємниці, без інформування угорського народу, хоча ми знаємо, що дві третини угорців відкидають такий урядовий план", - йдеться у повідомленні партії LMP.

Угорські "зелені" кажуть, що "ця урядова угода є абсолютною зрадою інтересів Угорщини", оскільки йдеться про виснаження природних ресурсів країни та загрози для її майбутнього.

LMP звернулися з письмовим запитом до міністра закордонних справ Петера Сійярто. Адже раніше в уряді Орбана казали, що жодних інвестицій у завод акумуляторів не готується, отже громадського обговорення питання не потрібно.

Речник партії Йожеф Гал наголосив:

«Завод з виробництва акумуляторів загрожують нашим обмеженим ресурсам: водним ресурсам, нашим сільськогосподарським землям, і потребують значну кількість енергії для виробництва».

Зокрема речник LMP звернув увагу на те, що Угорщина імпортує 30 відсотків своїх потреб в енергії.

Йожеф Гал також зазначив, що подібні заводи можуть спричинити забруднення ґрунту, ґрунтових вод та якості повітря. Він також зазначив, що уряд розраховує працевлаштувати багато тисяч гастарбайтерів, оскільки «угорська робоча сила закінчилася».

Один із найбільших у світі виробників акумуляторів, китайська Sunwoda, побудує свій перший європейський завод у Ніредьгазі з інвестиціями близько 580 мільярдів форинтів (понад один мільярд євро), і в результаті будуть створені тисячі нових робочих місць, - про це Сійярто заявив у четвер у Будапешті.

Глава міністерства повідомив, що компанія, яка входить до десятки найбільших виробників акумуляторів у світі, створить свій перший європейський завод в Угорщині через зростання попиту з боку автомобільної промисловості континенту.

Сійярто запевнив, що охорона навколишнього середовища надзвичайно важлива для компанії Sunwoda, нібито 90 відсотків загальних потреб фабрики у воді забезпечуватиметься очищеними стічними водами, а питна вода використовуватиметься лише для миття рук, пиття та інших подібних цілей, а очисні споруди також будуть ними будуватися. "Компанія також встановить парк сонячних батарей, і таким чином робота заводу буде забезпечена в основному відновлювальною енергією. Крім того, фабрика приєднається до муніципальної системи моніторингу, щоб гарантувати запобігання забрудненню повітря, ґрунту та води", - перерахував він.

Сійярто зазначив, що за ці інвестиції точиться величезна боротьба, і що деякі країни також використовують «несправедливі засоби», наприклад наймають різних шахраїв, щоб «обдурити людей» або «використати страх перед чимось новим».

Утім угорські опозиціонери не вірять у ці обіцянки уряду Орбана. Речник партії Йожеф Гал повідомив, що 3 серпня LMP організує вуличний протест в Ніредьгазі на площі Кошута. Усі жителі Ніредьгази та околиць запрошуються на захід, щоб прийти та висловити свій протест «проти цих колоніальних інвестицій».


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Р
Робот

Дурня зелені клеять , хочуть у долю зайти , зато і кіпіш

НM
Не Mадяр

Яка хороша річ корупція.

Н
но

мацкалі подказали китайцям, кілко треба занести пийтікоаи. І всьо. Готово.

П
Пролетарій

Китайці наші друзья оні дадут нам работу заводи на камсамол

П
Партія

Партія LMP має 5 депутатів в парламенті їхня політична вага в Угорщині дуже маленька А про акамулятрні заводи не знаю але те що чим далі тим більше в Європі буде електромобілів то факт і ті країни які будуть мати багато заводів з виробництва акамулятрів для електромобілів скоріш за все від того виграють економічно

ТО
то отрова

най бастувуть, здоровля дороже за зарплату на тому заводі

Т
Тунберг

Пий вода..їж вода...С...ть ни будеш,нікогда

Читайте також