В Угорщині закривається кондитерьска фабрика Петра Порошенка

22
0

В угорському містечку Нодьканіжі може зупинити роботу кондитерська фабрика Bonbonetti, що належить до активів української фірми "Рошен", власником якої є Петро Порошенко. Фірма Bonbonetti відома виготовленням шоколаду "Тібі" та вафель.

Мова йде про звільнення 60 працівників фабрики і повну зупинку підприємства вже у грудні цього року. Це підтвердив гендиректор компанії Шандор Шанта.

У Липецьку з 15 вересня на два тижні призупиняє роботу кондитерська фабрика Roshen, яка належить президенту України Петрові Порошенку. Про це заявив заступник генерального директора фабрики Олег Казаков. За його словами, підприємство змушене вдатися до таких заходів через накопичення продукції на складах.

Крім своїх найбільших фабрик в Україні, "Рошен" має заводи в Литві, Угорщині та Росії.

До минулого року Росія перебувала на п’ятому місці за рівнем продажу солодощів "Рошен". Проте Москва заборонила ввезення українських "рошенівських" цукерок, і закрила російські фабрики в березні після вироку суду. З липня Росія заборонила ввезення будь-якого виробленого в Україні шоколаду.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв після свого обрання у травні продати "Рошен". Як стало відомо, він найняв консалтингову фірму Rothschild та  Investment Capital Ukraine для продажу компанії.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також