В Україні наступила "тиша"

8
1

З суботи, 6 січня, заборонена агітація за кандидатів у президенти.

Така норма передбачена законом Про вибори президента.

Політична агітація заборонена, щоб у громадян був час обміркувати свій вибір і прийняти остаточне рішення.

Відповідно до законодавства, вночі всі передвиборчі агітаційні матеріали повинні бути зняті.

Разом з тим, до передвиборної агітації не відносяться офіційні повідомлення в період виборчого процесу (без коментарів, які можуть носити агітаційний характер, а також відео-, аудіозаписів, кінозйомок, фотоілюстрацій) про дії кандидатів на пост Президента України, пов'язані з виконанням ними посадових (службових) повноважень, передбачених Конституцією України або законами України.

Нагадаємо, п'ятниця, 5 лютого, стала останнім днем агітації в Україні перед другим туром виборів президента.

Кандидати на пост президента України Юлія Тимошенко і Віктор Янукович використовували останній день передвиборної кампанії для виступів і для відвідування телеканалів.

Крім того за участю Тимошенко відбулася "молитва за Україну" християнських церков України на Софіївській площі Києва. Неподалік, на Михайлівській площі, у цей же час проходив концерт на підтримку кандидата на пост президента Януковича.

Другий тур виборів президента України призначено на 7 лютого. Виборчі дільниці відкриються о 8:00 в неділю та без перерв будуть працювати до 20:00.

***

Агітація за кандидатів у Президенти, які вийшли у другий тур виборів, була дозволена з 26 січня (наступного дня після призначення повторного голосування) до 24:00 5 лютого.
ЦВК призначила другий тур виборів Президента на 7 лютого і допустив до нього лідера Партії регіонів Віктора Януковича і прем'єр-міністра Юлію Тимошенко як двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів під час першого туру виборів президента 17 січня.

У виборах Президента 17 січня взяли участь 18 кандидатів.

Явка склала 66,76%.

35,32% виборців проголосували за Януковича, 25,05% - за Тимошенко.

Виборча кампанія  стартувала на Україні 19 жовтня 2009 року.

Коментарі

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

Возят Витю по стране, Светится с экрана Все как-будто как у всех, С виду без обмана. Напомажен и одет, Но взлянуть с изнанки - Кандидат-то без мозгов, Все они у Ганки. Ганка даже говорит За него все время. Отодвинула жену, Носит это бремя. Защищает как могёт Витю от дебатов. Вместо Вити принимать Будет дипломатов. Обошел герой с ПР Брежнева с Черненко. Не краснеть теперь за них Петe Симоненко. УЛОВИТЕ, ВСЕХ ПРОШУ СУТЬ СЕГО МОМЕНТА: ПРЕДЛАГАЮТ БЕЗ МОЗГОВ ЛЮДЯМ ПРЕЗИДЕНТА

Читайте також