В Україні підвищилися тарифи на воду для населення

11
4

Національна комісія регулювання електроенергетики переглянула тарифи для населення 39 підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства на централізоване водопостачання й водовідведення з 1 лютого.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні у четвер, повідомляє агентство "Українські новини".

НКРЕ здійснила перегляд тарифів уперше в рамках тимчасово покладених на неї функцій Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг.

При ухваленні рішення регулятор виходив із наданих водоканалами даних, при цьому комісія врахувала зростання вартості електроенергії з моменту перегляду тарифів для цих компаній до фактичної її вартості станом на 1 січня 2011 року.

За попередніми даними НКРЕ, залежно від компанії зростання тарифів становило від 0 до 15%.

Остаточні тарифи для інших категорій споживачів водоканалів мають бути встановлені місцевими органами влади.

Тепер комісія може переглядати тарифи на водопостачання й водовідведення 85 водоканалам.

Комісія планує здійснити перегляд тарифів для чергових 7 компаній на наступному засіданні.

Зокрема, НКРЕ підвищила для компанії "Київводоканал" тариф для населення на централізоване водопостачання на 11% до 1,41 гривень/куб. м, на водовідведення - на 9,6% до 1,09 гривень/куб. м (без урахування ПДВ) з 1 лютого.

Як відомо, НКРЕ надано повноваження Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг, створеної Верховною радою 9 липня 2010 року, до завершення процесу її формування. 

Раніше тарифи на комунпослуги встановлювалися органами місцевого самоврядування.

Коментарі

Z
zheka

в Краснограде Харьковской области 1 куб. холодной воды с 1 декабря 2011 стоит 17грн71коп Так что ваши 11грн ещё чипуха

В
Валентин

Ни о каком повышении тарифов на холодную воду не может быть и речи, если уже сейчас 1 куб воды стоит 11 гривен. Так, у нас в городе Килие Одесской области, несмотря на указание Президента Украины Януковича В.Ф. об уравнивании тарифов на услуги ЖКХ по всей Украине, - тарифы на холодную воду продолжают оставаться более чем запредельными. Так, жители многоэтажек ежемесячно за 1 куб. холодной воды платят 11 гривен (5.50 - за подачу и 5.50 - за стоки). Это чрезмерно дорого для жителей нашего небольшого городка, расположенного прямо у воды, на самом берегу реки Дунай. Полагаю, что Президенту Украины пора принципиально вмешаться в деятельность местных городских властей и исправить данную ситуацию в пользу жителей нашего города, возмущенных столь запредельными тарифами на холодную воду.

D
dyr

На акт Росії про ліквідацію Українських общин у Росії пропоную Мукачівський російський драмтеатр перейменувати в Український Мукачівський драмтеатр.

S
Schwarzenhren

Кедь будете є*бати мозги своїми підвищеними тарифами-заб*ю пумпу і подключу сусіда до себе. І так зробить каждий другий. А лічильник буде мотати в иншакий бік і не я водоКаналу буду винен за воду, а Водоканал мені

Читайте також