В Україні станом на 2023 рік проживає 36,7 млн осіб

48
10

Про це свідчить звіт Фонду народонаселення ООН.

Згідно з даними Фонду, основна частина населення країни - середнього віку. Загалом:

  • 64,6% людей віком від 15 до 64 років;
  • 20,2% людей віком 65+;
  • 15,2% громадян віком до 14 років.

У документі зазначається, що жінки в країні живуть приблизно на десять років довше за чоловіків. Їхня середня тривалість життя становить 78 років, а чоловіків - 68.

Також вказується, що жінки в Україні стали рідше народжувати, а більшість жінок використовують контрацепцію, зокрема, серед жінок, які заміжні або перебувають у цивільному чи гостьовому шлюбі, захистом користуються 68%.

Додамо, управління Верховного комісара ООН у справах біженців підрахували, що в Європі зареєструвалися понад 5 мільйонів українських біженців, які отримали статус тимчасового захисту. здебільшого це жінки та діти.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Б
бувалий

Не важливий метод , а важливий результат . Ну і......результат плодотворної праці...говорить сам за себе.

Ь
ь

А коли після війни приєднали Закарпаття, та кількість українців збільшилася

ДП
До Пуца

В чому каламбур, якщо від голоду померли сотні тисяч дітей, підлітків і дорослих, які пізніше не лишили по собі потомства. Це називається втрати ненародженими, які з демографічного погляду починають проявляти себе пізніше.

ІБ
Іоан безземельний

Відкриють границю багато виїдуть,ой тяжкі часи нас чекають і після війни....

П
Пуца

З 1932 / 1933 роки вна украIнi народилось 243 тис !)) ось такий каламбур !))

Н
Нг

Зниження народжуваності у проміжку 1987—2001 років має відбиток на ситуацію за ~25 років (зміна вікової групи жінок репродуктивного віку) — 2012—2026 роки. Далі важко прогнозувати, але очевидно, що Україна зазнає чергового демографічного удару (масово виїжджає молодь, яка народжуватиме не в Україні). Поствоєнне вирішення або бебібум (майбутні українці будуть діти й онуки тих, хто залишиться) або приплив мігрантів.

Н
Нг

Падіння народжуваності нижче від рівня природного відтворення населення в Україні відбулося у 1963 році, коли дітородними (15—49 років) були жінки, що народилися у 1914—48 роках (дві світові війни, Голодомор, вимушена міграція) Через народжуваність нижчу за рівень заміщення населення з 1963 року, за наступного покоління (~25 років) на 1 січня 1991 року Україна вже мала природне убуття населення.

БК
Божа кара

Як вже підло вруть.

Ю
юпи.дюк

а ти ушитко порахував, ушитко знаєш, усяде ся тичеш…..Лем би язиком плескати…. Рот ти ходить ги у квочки гузиця…. А што то такоє гостьовий шлюб? Прийшов у гості, напився та й лишився наніч спати?

Б
Биндера

Ого! Не може бути.

Читайте також