В Ужгороді боротимуться з підприємцями,

4
1

які скорочуватимуть працівників

Ужгородська міська організація Української народної партії закликала Ужгородську міську раду діяти за принципом `Купуй українське!`. УНП навіть підготувала для міськради проект рішення, в якому у чотирьох пунктах розписано, що саме треба робити міським урядовцям, аби зменшити наслідки економічної кризи. Про це ZAXID.NET 2 грудня повідомили в прес-службі Закарпатської ОО УНП.



Представники УНП звернулися до депутатського корпусу міста Ужгорода з пропозицією ввести в дію регіональний план антикризових заходів. Такий план зафіксований у проекті рішення `Про першочергові заходи, спрямовані на запобігання кризових явищ у економічному розвитку самоврядної території`, який розробив Провід міської організації УНП.



Як повідомив голова Ужгородської міської організації УНП Ярослав Кирлик, цей план передбачає, зокрема, суттєве зменшення закупівлі за бюджетні кошти імпортних споживчих товарів, а також заборону у подальшому придбання тендерними комітетами підприємств, організацій та установ, що освоюють кошти міського бюджету цього та наступного років, імпортних товарів (крім товарів, що належать до категорії `критичного імпорту`).



Також в УНП міським урядовцям пояснили, як можна впливати на підприємців, що скорочуватимуть своїх працівників - наприклад, збільшити для них ставки орендної плати за користування комунальним майном або вартість житлово-комунальних послуг.



Міська організація УНП також рекомендує меру Ужгорода Сергію Ратушняку звернутися до жителів міста з роз’ясненням, що купувати товари та послуги саме вітчизняних товаровиробників та підприємств, в першу чергу тих, що є роботодавцями для жителів області - означає підтримувати вітчизняні підприємства, а, отже, робити свій внесок у збереження робочих місць.



Контроль за виконанням рішення в УНП радять покласти на першого заступника Ужгородського міського голови Володимира Бобкова та постійну комісію з питань промисловості.




Коментарі

П
патріот

УНР як і рата хочуть задушити виробника піднятям ставок повірте своїм базам рата оренду не підніме

Читайте також