В Ужгороді на Гагаріна під асфальтом виявили стару бруківку (ВІДЕО)

7
4

Востаннє цю дорогу ремонтувати у 2010 році. Тоді цю бруківку не вийняли, а просто закатали в асфальт. Ужгородці переконані, її можна було лишити.

Такий самий захований скарб знайшли минулої осені під час ремонту на набережній незалежності. Активісти відстояли спробу залити її асфальтом вдруге. та ремонтники залишило цей маток без уваги.

У департаменті міського господарства кажуть, про бруківку під асфальтом знали. Та більше, така ситуація на вулицях Мукачівській, Капушанській, Другетів та проспекті Свободи. Пояснюють, аби дістати її з-під дорожнього полотна потрібні великі фінансові вкладення.

Більше дивіться у сюжеті телеканалу Sirius:


Коментарі

Г
Голесо

То коли приізжав"великий кутинь"з Кильова вать Мацкви,бо-му пломби не упадали,бистренько"путь маршрута"заливали...совецкоє наследие))Непомню десь на Ірщавщині вроді дорога на Ільницю,десятки километрів,залиті))У Мукачеві коли робили шашку,усе дорога ставала ужа на пів метра)а остатки обшліфованоі часом,копитами і колесами,благополучно,продавалися по дворам)

П
Петро

Коцку сто процент наші князьки розкрадуть ,В Мукачеві тоже е вулиці з таким чудом,

D
Dmytro

Звичайно вони включають дурня і кажуть, що бруківка то дорого, бо майстри дорогі. Вони ж не наймають на роботу на постійній основі бригади. Краще шукати свого підрядника, у якого буде прораб і будівельна фірма, яку треба утримувати за рахунок тих 2-5 чоловік, які там реально кладуть бруківку. В результаті потрібно оплатити державних працівників + підрядну організацію і в кінці кінців пару каменщиків. Сподіваюсь Ваші методи роботи скоро відійдуть в історію. Я не політик, не конкурую з Бабидоричем і до державної влади не маю жодного відношення. В Україні не працюю і виключно висловлюю свою думку.

D
Dmytro

Звичайно коцку перекладати дороже. Особливо якщо її спочатку залити асфальтом. Ці бабидоричі і їм подібні дивляться тільки на власну вигоду. Дороги мостили ще в ХІХ столітті і без жодної техніки - при цьому дороги тримались до сьогодні. Звичайно не вигідно ремонтувати дороги раз в 20 років (а то й більше). При тому ремонт бруківки зазвичай точковий. Ніхто повністю не перекриває дорогу, а виключно маленькі бригади - 2-5 чоловік перекладають на одному місці. Звичайно, що екологічність, еститичність, моральне задоволення, туристичну привабливість, аутентичність, історичну цінність підтримувати цим чинушам не цікаво. Краще Петефі рити 6 років (тільки вдумайтесь), а потім асенізатором воду з неї викачувати. Те ж саме на Площі Кірпи. Краще безкінечно ремонтувати Шумну - це взагалі кошик Леперкона. Там бабидоичі через 2 тижні після капітального ремонту можуть починати ямковий ремонт. І так майже всі ремонти в місті.

Читайте також