В Ужгороді не можуть поділити керівництво БТІ

3
0

суд відновив директора підприємства на посуду, на якій вона ніколи не працювала

Закарпатський апеляційний суд виніс рішення поновити на роботі на посаді директора Міжрегіонального БТІ Любомиру Куцик з виплатою компенсації та моральної шкоди у розмірі близько 60 тисяч гривень. У відповідь колектив підготував відкрите звернення до Ужгородської міської ради та територіальної громади Ужгорода, звертаючи увагу на те, що рішення суду є незрозумілим з тієї причини, що поновити Куцик вимагають на посаді підприємства, на якому вона не працювала – КП «БТІ м. Ужгород» (підприємства, яке було утворене після ліквідації Міжрегіонального БТІ). Про це представники колективу КП «БТІ м. Ужгород» заявили на прес-конференції в Ужгороді. Про це сьогодні, 28 листопада, повідомив власкор ЗІКу.

Генеральний директор КП «БТІ м. Ужгород» Андріана Мельникова підкреслює, що новоутворене комунальне підприємство не є правонаступником раніше ліквідованого, тому поновлення є неправомірним. Любомира Куцик, пропрацювавши 17 років у цій установі, після завершення контракту була завідомо попереджена про своє звільнення з підприємства. Оскільки підприємство було збитковим, під час реорганізації його було ліквідовано.

«Тільки за 2004-2005 роки під час ревізії було виявлено недостачу у розмірі 104 тис. грн, крім того, згідно зі звітними документами 80 тис. грн «потягли» відрядження пані Куцик. Це у той час, коли працівники БТІ отримували зарплату не вище 400 грн, – зазначила Андріана Мельникова. – За такі дії проти Любомири Куцик була порушена кримінальна справа».

Присутні на прес-конференції представники колективу БТІ були обурені рішенням суду, і кажуть, що «не хочуть повертатися до старих часів, коли Любомира Куцик занижувала тарифи на послуги і люди працювали без премій, лікарняних тощо, а тепер, через накладений штраф, вони залишаться без 13 зарплати, без відпускних і взагалі без зарплати».

Довідка ЗІКу.

Сьогодні у штаті підприємства «БТІ м. Ужгород» працює 36 чоловік. Середня зарплата – 2,5 тис. грн плюс щомісячна премія. Повертатися до часів заробітку у 400 грн люди зовсім не бажають.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також