В Ужгороді обговорили особливості викладання фізкультури в школах

11
0

На базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся інструктивно-методичний семінар для фахівців з фізичної культури та предмета «Захист Вітчизни» районних (міських) відділів (управлінь) освіти, керівників районних (міських) методичних об'єднань вчителів предмета «Захист Вітчизни» і фізичної культури на тему: «Організація і проведення занять у початковій школі за новою програмою та викладання предмета «Захист Вітчизни» і фізичної культури у 2012-2013 навчальному році».

Питання фізичного виховання учнів в умовах сучасної освіти та науково-методичні підходи до викладання фізичної культури та предмета «Захист Вітчизни» висвітлив кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичного виховання факультету фізичного виховання і спорту Ужгородського національного університету, майстер спорту України Іван Іванович Маріонда.

Навчально-методичне та програмове забезпечення шкільного предмета "Фізична культура" розкрив методист кабінету виховної роботи та предметів етико-естетичного циклу Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти В.І.Дуб. Зокрема було розглянуто та проаналізовано нову навчальну програму з фізичної культури для учнів 1 класів. На відміну від попередніх у цій програмі навчальний матеріал розподілений не за видами спорту, а за «школами», до яких увійшли вправи, об'єднані за способами рухової діяльності.

Розглядалися питання планування навчального матеріалу з фізичної культури, організація фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи, обговорено питання проведення Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури і спорту, яка започаткована цього навчального року.

Про систему позакласної роботи з фізичного виховання школярів поділилися досвідом методист відділу освіти Ужгородської
Райдержадміністрації Анатолій Іванович Чомоляк та вчитель фізичної культури Лінцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, керівник методичного об'єднання вчителів фізичної культури Ужгородського району Володимир Іванович Бабинець.

Присутні тепло привітали Володимира Івановича, адже шкільна команда під його керівництвом виборола 7 місце у заключному етапі змагань «Нащадки козацької слави», які проводилися у м. Славута Хмельницької області. Про організацію та проведення занять з учнями спеціальної медичної групи доповіла вчитель фізичної культури Ужгородської гімназії, керівник методичного об'єднання вчителів фізичної культури міста м. Ужгорода, майстер спорту СРСР Людмила Василівна Білик.

На формування та удосконалення життєво необхідних знань, умінь та навичок, належної теоретичної, практичної, фізичної та психологічної підготовки учнівської молоді до захисту Вітчизни і проходження військової служби у Збройних Силах України націлений навчальний предмет «Захист Вітчизни». У своєму виступі методист кабінету виховної роботи та предметів етико-естетичного циклу Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти О.М.Таран звернув увагу на організаційно-методичні підходи до викладання предмета «Захист Вітчизни», навчально-методичне забезпечення, оцінювання навчальних досягнень учнів, календарно-тематичний план вивчення розділів програми даного предмета.

Про систему військово-патріотичного виховання учнів та реалізацію завдань Концепції національно-патріотичного виховання молоді доповіли вчитель предмета «Захист Вітчизни» Хустської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, керівник методичного об'єднання вчителів м. Хуста Михайло Михайлович Антал та Сергій Дмитрович Лізанець - керівник методичного об'єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» Свалявського району, вчитель Плосківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Своїми думками про стан, проблеми та перспективи предмета «Захист Вітчизни» поділились вчитель Солотвинської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник методичного об'єднання вчителів предмета «Захист Вітчизни» Тячівського району Юрій Михайлович Опріш та Василь Юрійович Сенина - вчитель Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст., керівник методичного об'єднання вчителів предмета «Захист Вітчизни» Іршавського району.

У виступі вчителя Малогеєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, керівника методичного об'єднання вчителів предмета «Захист вітчизни» Ужгородського району Михайла Івановича Тирука були розглянуті питання організації і проведення навчально-польових занять (зборів). Під час роботи семінару панувала робоча і доброзичлива атмосфера, учасники семінару отримали методичні рекомендації та інші матеріали на електронних носіях.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також